Doneer nu!

Goed dat jullie langskwamen

Vanmorgen in het Kennemer Gasthuis zuid kwamen Anna en nog een mevrouw mijn dochter bezoeken op de kinderafdeling. Mijn dochter is opgenomen met acute benauwdheid.
Mijn dochter (8 jaar) heeft genoten van jullie verhalen en het mooie liedje over het elfje. Het heeft haar heel goed gedaan dat jullie langs kwamen. Nogmaals dank u wel! Groetjes Patricia en Noa

Verkoop bij Sonion

Wat een mooie doelen hebben jullie geformuleerd en hoe praktisch en warm zijn de acties die jullie doen
Wij hadden vanuit de verkoop van wat oude spullen van de zaak aan medewerkers wat cash en wilden dit dan ook graag aan jullie overmaken
Groetjes van Sonion Nederland BV in Hoofddorp. Succes !!
Peter Steentjes

Spreekbeurt over de regenboogboom

Ik heb op school een spreekbeurt over de regenboog stichting gedaan het gaat er over dat je zieke kinderen helpt. Het fijne eraan is dat je er altijd terecht kan en dat kinderen naar een andere wereld kunnen. Het regenboogbos is voor mij heel belangrijk omdat ik 2 zieke broers heb. Dat is heel moeilijk als ze dan naar het ziekenhuis moeten, maar door de regenboogboom stichting kan je ergens anders aan denken en bijvoorbeeld wensen dat je broers geen ziekten meer hebben. Het is voor de zieken, maar ze denken ook aan mij. We krijgen allemaal een deken en een knuffel. Ik vind dit een hele fijne stichting. Ik hoop dat jullie ook komen helpen.
Groetjes Sanne

Ondanks alles mooie momenten

Bedankt voor jullie mooie stichting. Bedankt dat jullie begin november op bezoek geweest zijn in het LUMC bij onze zoon Tibo. Wat heeft hij genoten van de twee dames die kwamen zingen met de mooie regenboog. Vooral het vogeltje in de boom vond hij prachtig. We zijn zo blij dat hij ondanks alles door dit soort momenten nog heeft kunnen genieten van zijn laatste weken.

Liefs van de moeder van Tibo

Door jullie wordt het leven een stukje mooier

Beste Boukje, Joy en Annette, en de mevrouw die de deken heeft gemaakt,

Of zal ik zeggen; superkanjers?! Want dat zijn jullie zeker ook!

Jullie hebben de wereld van Justin weer een beetje mooier gemaakt. En ook die van ons, als gezin. Toen afgelopen donderdag het pakket binnenkwam stonden onze jongste twee kinderen te trappelen van ongeduld. Samen hebben we de doos opengemaakt en heb ik de brief die erbij zat voorgelezen. Onze dochter was echt geraakt, tijdens het lezen blonken er tranen in haar ogen.

Want, zijn leven is niet eenvoudig. Hij kan zich niet uiten op de manier zoals wij dat doen. Er zijn vele ziekenhuisbezoeken en medicijnen. Onderzoeken, ik kan zo nog wel even doorgaan. Maar, wat is zijn leven mooi! Er is zoveel liefde om hem heen, Justin heeft vele mensen die hem willen verzorgen, ondersteunen en leren.

En dan nu de Droomdeken. Zo kleurig, vol van vrolijkheid en prachtig afgewerkt. Deze deken is met zorg en liefde gemaakt en gegeven. Dat raakt ons enorm. Deze deken straalt uit wat jullie bieden. Aandacht voor het kind wat speciaal is, en juist wat extra aandacht nodig heeft. Elke keer als ik naar Justins bed kijk, want daar ligt de deken nu, krijg ik een gevoel van warmte. Want het leven met Justin is niet eenvoudig, maar door mensen als jullie wordt het wel een stukje mooier.

Dank!

Troost aan het droomdekentje

"Bedankt voor de mooie deken net nodig nu ze ziek is."

droomdekentje regenboog

Bedankt voor het droomdekentje

Het dekentje is goed aangekomen! Wat fijn zeg. Super veel dank. Zo belangrijk jullie werk. Ben trots als ik over jullie vertel aan mijn collega's. Ik heb inmiddels ook een donatie overgemaakt. Mijn collega's hebben ook aangegeven jullie te zullen steunen. Hartelijke groet en ook veel dank aan de maakster!

Genieten onder mijn droomdekentje

onder mijn droomdekentjeMooie droomdeken voor mijn superkanjer! Dank je wel!

Zo ontzettend blij met zijn droomdekentje

droomdekentje gekregenOnze zoon van drie mocht een prachtige droomdeken uitzoeken in het Isala in Zwolle! Wat een geweldig initiatief! Hij is zo ontzettend blij met zijn deken! Gelukkig mocht hij na 1,5 week ziekenhuisopname thuis verder uitzieken! Bedankt voor dit prachtige geschenk.

Nooit geweten wat een droomdeken kan betekenen

Voor R. had ik de droomdeken aangevraagd. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Dacht eerst dat hij er misschien te oud/groot voor was maar wat is hij blij met zijn deken!!!

Hieronder de reactie van mijn zus namens R "Hij is heel blij met zijn droomdeken. Twee weken geleden heeft hij gehoord dat hij botkanker heeft. De chemotherapie is gestart en over ongeveer 10 weken staat er een operatie op het programma. Daarna volgen er weer 26 weken met chemotherapie. Een periode waarin heel veel gebeurd is begonnen. Hij is zo vanuit zijn gewone, gezellige schoolleven en thuis in een wereld terecht gekomen met onzekerheid, onbekende dingen, angst en hoop en ziek zijn. Vol goede moed is hij deze week de eerste chemotherapie gestart. Deze stoere vent heeft zonder mopperen deze eerste vier giften chemotherapie doorstaan. Soms wat misselijk, moe en een vervelend gevoel maar hij gaat er voor. Vreselijk vindt hij de mensen die hem met veel ach en wee benaderen. Veel meer heeft hij aan de mensen die zeggen waar het op staat. Die hem helpen door eerlijk te zijn, die duidelijkheid geven en die hem op welke manier ook een hand toe steken waardoor hij zelf keuzes kan maken of er voor zorgen dat hij zichzelf kan zijn of prettig kan voelen.

De droomdeken is zoiets waardoor hij zich prettig voelt. Vanmiddag in het ziekenhuis gaf hij al aan dat hij zich verheugde om op de bank onder zijn droomdeken te zitten. Eerst kroop zijn broer erbij en werden ervaringen gedeeld. Daarna ging de deken een poosje over zijn hoofd en heeft hij even zijn eigen plekje opgezocht. Nooit geweten dat er zoiets als een droomdeken bestaat, had ook niet kunnen bedenken wat dit zou kunnen betekenen. Ik ben heel blij dat mijn zus dit georganiseerd heeft en dat er een organisatie bestaat die dit mogelijk maakt. Mijn speciale dank gaat uit naar de maker van de deken. Naast dat het voor het oog een hele mooie deken is, biedt het ook R. een hele mooie plek om te zijn.

Of u als maker precies weet wat dit gebaar doet met iemand weet ik niet. Of ik het helemaal duidelijk kan maken weet ik ook niet. Weet wel dat het ontzettend gewaardeerd wordt en hier in het gezin goed doet."

Met vriendelijke groet,
G. mede namens R.

Fijne, lieve en mooie attentie

Via de logopediste van het ziekenhuis hebben wij een droomdekentje via de Regenboogboom gekregen. Ons dochtertje is pas 3 maanden maar al 2 x opgenomen in het ziekenhuis. Misschien is zij nu nog net wat klein om de betekenis van het dekentje te begrijpen, maar dat gaat vast gebeuren. Nu kan zij eronder slapen of in gewiegd worden. Wat een fijne, lieve en mooie attentie! Het doet niet alleen kinderen zelf goed, maar ook de ouders van kinderen met een chronische en spannende ziekte. Heel erg bedankt voor dit fijne gebaar en extra cadeau voor onze baby om haar ook de komende tijd de extra geborgenheid die zij nodig heeft te kunnen geven.

Het ging nu ook over mij en papa en mama

Wij vonden het superleuk dat de Regenboogboom vrijwilliger afgelopen donderdagavond bij ons was. Het heeft op Milan wel indruk gemaakt. Milan is meteen met zijn droomdeken gaan slapen. Heel bijzonder wat jullie voor kinderen zoals Milan doen. Jelle vond het ook erg leuk en hij zei toen jullie weg waren: "Normaal gaat het alleen over Milan en nu ook over mij en papa en mama."

thuisbezoek regenboogboom

Altijd plezier van zijn droomdekentje

14 jaar geleden werd onze oudste zoon van bijna 10 ernstig ziek en vroeg ik een droomdekentje voor hem aan. Hij heeft er altijd veel plezier van gehad en bij menig dipje werd hij gepakt om even te rusten op onze bank. Helaas heeft hij in juni opnieuw slecht nieuws gehad en dit keer is er niets meer aan te doen. Maar opnieuw pakken we het dekentje, want het is en blijft een fantastisch 'hulpmiddel'! Ik heb uw stichting op Facebook weer even onder de aandacht gebracht en hoop dat u nog vele jaren kinderen blij kunt maken met uw goede werk.

Onder de indruk van hun droomdekentje

Het was een hele bijzondere middag. Toen we bij Nino en zijn familie aan kwamen en we eerst samen naar het nieuwe filmpje over de Regenboogboom gekeken. Dit filmpje raakt mij echt enorm, toen ik het een paar dagen geleden voor het eerst zag werd ik echt emotioneel. Het eerste gedeelte van het filmpje geeft nl precies aan hoe wij ons op dit moment voelen. Alles klopt, de hele tekst kwam enorm binnen bij mij. Geweldig gedaan!!

Nadat we het filmpje hadden gekeken hadden we verteld dat u bij ons was geweest en hoe fijn we dit vonden. Milan heeft ook het een en ander verteld en ze luisterde aandachtig. Daarna hebben we ieder een prachtige doos gegeven en Nino en Julie waren enorm onder de indruk. Ze zijn heel blij met de mooie deken en de andere cadeautjes. Ook papa en mama vonden het geweldig. Heel erg bedankt voor de mooie cadeau's die we mochten overhandigen aan Nino en zijn familie.

kanjer geeft droomdekentjes aan superheld 2  kanjer geeft droomdekentjes aan superheld 3

droomdekentjes

Laura - Wat nou te oud?!

Vijf jaar geleden lag ik in het AMC. Ik was toen 11 jaar. Op een dag kwamen jullie op de afdeling. Ik heb toen een regenboogkristal en een cd gekregen. Sindsdien hangt het kristal voor het raam. Af en toe luister ik nog naar de cd. Het geeft me kracht. Wat nou te oud?! Ik vind het fijn dat ik in mijn hoofd vrij ben om te zijn waar ik wil. Dat er geen beperkingen zijn, die er in het dagelijks leven wel zijn. Ik vind het fijn dat ik zelf kan bepalen wanneer ik naar mijn eigen bos ga.

Heel erg bedankt!

Hij had het nodig, die plek

Jullie waren bij ons.....in het Amalia in Nijmegen. Hij had het nodig, die plek. Dat kristal. Het was prachtig om te zien..om hem op te zien leven, pratend over zijn zwembad. Met zijn vrienden. Jullie mochten ook mee. Dank je wel. Het kristal gaat nu overal waar het nodig is mee.

Dana vertelt over haar ziekte en haar ontmoeting met de Regenboogboom

spreekbeurt regenboogboom 1In het Zuyderland ziekenhuis bezochten wij een superstoere meid. Een paar dagen later mocht één van onze vrijwilligers haar assisteren bij haar spreekbeurt. Dana maakte een PowerPoint presentatie en die heeft ze aan haar klasgenoten van groep 6 laten zien.
Een geweldige groep, prachtige sfeer en een goede band met elkaar, chapeau aan de juf. Dana deed het geweldig, zonder blikken of blozen, vertelde ze helemaal uit haar hoofd, het verhaal van haar ziekte, de behandelingen en haar gevoelens hierover. Zo knap hoe zij daarover vertelde. Zij leek bijna een verpleegster zo was zij op de hoogte van de medicijnen en de behandelingen.

spreekbeurt regenboogboom 5Daarna kwam het verhaal van de Regenboogboom. Dana had een kristal gevraagd voor een vriendinnetje die dat heel erg nodig had, ook weer zo'n geweldig gebaar. Het was een ongelooflijke ervaring deze middag. Wat ook nog super was na het tonen van de droomdekens dat een heerlijk joch vroeg wie er eigenlijk zo'n droomdeken kreeg. Na mijn uitleg vroeg hij of ADHD ziek genoeg was om er één aan te vragen. Ik heb uitgelegd dat wij dan wel heeeel veel dekens nodig zouden hebben.

Dana, Juf, Mama en groep bedankt dat wij erbij mochten zijn in jullie fijne klas met zoveel krachtige kinderen.

spreekbeurt regenboogboom 2

Zware week opgevrolijkt met droomdekentje

Met jullie droomdekentje hebben jullie een zware week van mijn dochtertje opgevrolijkt, nadat ze met spoed opnieuw was geopereerd. Ik ben dankbaar dat ze er nog is. Haar droomdekentje ligt nu op haar bedje. Heel erg bedankt voor de deken. U heeft haar door een moeilijke tijd heen geholpen; het is nu een knuffeldeken. Ik weet niet wie u bent, maar weet dat u een engel bent, bedankt!

Weer uit onze dip

Wat zijn jullie kanjers. Na dagen in het ziekenhuis en een flinke dip wisten jullie vrijwilligers door middel van liedjes en bellen blazen onze dochter weer helemaal vrolijk te maken. Wat heeft ze genoten! Super bedankt en wat fijn dat er zulke goede stichtingen zijn met zulke lieve vrijwilligers!

regenboogboom bezoek ziekenhuis

Samen genieten onder haar regenboog deken

Onze dochter kreeg vorige week een prachtige droomdeken toegestuurd precies op haar verjaardag. Gisteren heeft ze van haar verjaardagsgeld deze speciale kat gekocht. Samen genieten ze van haar mooie regenboog deken.

droomdeken regenboogboom floor

Droomdeken met vrolijke kleurtjes

droomdekentje emilia regenboogboomHeel erg bedankt voor jullie mooie deken, en lieve mooie brief. Prinsesje Emilia vindt hem heel mooi met al de vrolijke kleurtjes.

Lekker slapen onder mijn droomdekentje

droomdekentje auroraMijn kleine meid ligt lekker te genieten onder de mooie deken die we van jullie hebben gekregen. We krijgen overigens heel veel complimenten in het ziekenhuis op haar deken
Nogmaals hartelijk bedankt.

Onder haar droomdekentje moppert ze niet

Vandaag hoge suiker en flink verkouden of hooikoorts, maar onder haar droomdekentje zal je Cailyn niet horen mopperen!

droomdeken regenboogboom cailyn

Een droomdeken voor een tiener met bijzonder verhaal

Als verzendpunt van droomdekentjes hoor je vaak bijzondere verhalen over de ontvangers en ook over de makers. Er was een afspraak gemaakt om een droomdeken af te leveren op een verzendpunt. "Wat schetst mijn positieve verbazing dat er een maker bij mij aanbelde. Hij bracht een prachtige frisse tienerdeken mee. Deze droomdeken is gemaakt op een oude Pfaff naaimachine die door zijn oma in de tweede wereldoorlog was gekocht. Inmiddels geniet de vierde generatie van deze mooie naaimachine. Al met al een prachtige droomdeken met een prachtig verhaal."

droomdeken voor tiener regenboogboom

Mooi gebaar voor elk kind een droomdeken

8 jaar geleden ontvingen wij de eerste droomdeken. De droomdeken van onze zoon. Hij is er 8 jaar later nog altijd even trots op. Afgelopen jaar ontvingen wij de droomdeken voor onze oudste dochter. Ook zij is blij met haar deken. Vorige week kreeg ik een telefoontje van jullie. Nu kreeg Jaeden niet alleen eentje maar ook de jongste zussen van hem. Dat is voor hun een heel groot gebaar maar ook voor papa en mama. in een woord super!

Dit prachtige initiatief voelt als een warme deken

droomdekentje regenboogboomOnze lieve dochter van 7 weken oud mocht vandaag een prachtig deken in ontvangst nemen! Heel hartelijk dank, wat een prachtig initiatief! Ons kleine dappere meisje heeft al heel wat moeten doorstaan met haar hartoperatie toen ze een weekje oud was en met een half jaar volgt de volgende hartoperatie. Dit prachtige initiatief voelt echt als een warme deken die om ons heen wordt geslagen!

Ze gaat vanzelf weer stralen als de Regenboogboom is geweest

regenboogboom in ziekenhuisOnze dochter heeft de afgelopen weken een heel mooi kado gekregen van de Regenboogboom. Wij willen de vrijwilligers ontzettend bedanken: dat ze er zijn en zulke mooie dekens maken. Onze dochter is er trots op! En vooral willen wij ook vrijwilliger Liny bedanken voor de mooie warme woorden die ze toespreekt om de kinderen weer een mooi licht te laten zien. Onze dochter gundert nog steeds als ze Liny's naam hoort. Ze gaat vanzelf weer stralen als de Regenboogboom weer is geweest!!! Top bedankt, dat jullie in zo'n grote getale aanwezig zijn om onze kinderen te laten stralen in een moeilijke periode!!!

Niet meer naar bed zonder hun regenboog deken

regenboog deken regenboogboomJullie schitterende dekens, knuffels en kristallen zijn in goede orde aangekomen. De kinderen vonden het heel speciaal en waren er snel uit hoe het verdeeld moest gaan worden. Ze gaan niet meer zonder hun regenboog deken naar bed.

Nogmaals bedankt, ook jullie zijn kanjers. Het heeft meer betekend voor onze kinderen dan we durfden te dromen.

Een blije moeder

Onze dochters fleurden op van het Regenboogboom bezoek

SUPER LIEVE MENSEN die langs zijn geweest in het Amphia Ziekenhuis Langendijk BREDA, zowel onze dochter die in het ziekenhuis lag, als haar zus, fleurden helemaal op van het bezoek. Echt SUPER SUPER goed gedaan Inge & Liesbeth van de Regenboogboom!!!

Droomdekentjes zijn een super initiatief

Super mooi initiatief die droomdekentjes. Onze kids die al 6 weken bij opa en oma logeren omdat hun broertje nog steeds op de IC in het ziekenhuis moet verblijven halen zeker hun troost uit de droomdekentjes. Ik hoor van mijn schoonmoeder dat ze elke ochtend hun droom met elkaar evalueren geweldig om te horen! Super super initiatief! Petje af voor alles en iedereen die dit mogelijk weten te maken!

Heel blij met droomdekentje

Wat een super initiatief!! Onze dochter heeft gister een hele mooie droomdeken gekregen en is er heel erg blij mee!!!

droomdekentje regenboogboom

Helemaal trots op droomdeken

Mijn jongste dochter Jaylinn is helemaal trots op de droomdeken die ze van jullie heeft gekregen. Haar broer en twee zussen zijn er ook erg blij mee.

droomdekentje van de regenboogboom

 

Geheimpje voor haar zus

regenboogboom bezoek ziekenhuisOnze vrijwilligers bedachten een geheimpje samen met Jill. Jill ligt nog een tijdje in het ziekenhuis en haar zusje was daar erg verdrietig om. Dus een dagje later zouden de Regenboogboom vrijwilligers stiekum nog een keertje langskomen: speciaal voor haar zusje. En we kwamen niet met lege handen: voor allebei de meiden een mooie droomdeken. Hierbij willen we jullie laten meegenieten van twee stralende, stoere prinsessen. Onwijs bedankt dat wij bij jullie op bezoek mochten komen!

regenboogboom ziekenhuis bezoek vrijwilligers

Het droomdekentje moet mee naar het ziekenhuis

Droomdekentjes is een schitterend initiatief! Jesse heeft zijn droomdeken na 5 jaar nog altijd in gebruik. Als we nu nog voor controle naar UMC in Groningen gaan dan moet de droomdeken van Jesse mee. Ook elke vakantie gaat de deken mee.

Nu kunnen we jullie eindelijk bedanken en we denken dat Jesse nog lang plezier van zijn deken zal hebben. De droomdeken is voor hem en ons erg belangrijk.

droomdekentje jesse regenboogboom droomdekentje jesse regenboogboom

Het kan allemaal goed komen

kristal regenboogboom voor kind in ziekenhuisBoudewijn, onze zoon van 12, heeft als baby een droomkristal gekregen van de Regenboogboom toen hij aan het herstellen was van een hartoperatie. Het kristal hangt sindsdien bij ons voor het raam en maakt mooie regenbogen!
Nu gaat hij voor een Paasproject van school terug naar het AMC om een kristal aan een ziek kind te geven en te laten zien dat het helemaal goed kan komen.

Ik word al vrolijk als ik het boek Levensvitaminen zie

Ik zit nog in het boek dat ik heb gekregen te lezen en ben nu al zo enthousiast erover dat ik meteen nog een boek heb gekocht als kado voor vrienden. Heel erg bedankt! Ik word er helemaal vrolijk van als ik het boekje al zie: het is zo mooi vorm gegeven. En de inhoud is meer dan inspirerend. Heel erg bedankt voor all die moeite, liefde, inspiratie die jullie erin gestopt hebben, Suzie

Levensvitaminen ontroert en inspireert

Van de week vond ik het prachtige boek Levensvitaminen in mijn postbus. Wat een verrassing: dit mooie boek met een speciaal woordje voor mij. Dank jullie wel, René en Evert-Jan. Fantastisch boek! Regelmatig pak ik het op en lees een paar bladzijden. Ik voel me ontroerd en geïnspireerd. In mijn omgeving kampen een paar gezinnen met grote olifanten. Ik ga een aantal boeken bestellen en weet zeker dat zij troost en inspiratie zullen vinden. Gefeliciteerd met dit prachtige tastbare instrument om de eigen kracht te vinden. Liefs, Amanda

Blij meisje op haar droomdekentje

droomdekentje regenboogboom blij meisjeEen heel blij meisje met een hele gave en stoer droomdekentje en een gigantische mooie knuffel! Hier gaat goed voor gezorgd worden! Bedankt!

 

Droomdekentje in het ziekenhuis

We hebben een prachtexemplaar van een droomdekentje ontvangen vorige week in het ziekenhuis. Dank jullie wel!

droomdekentjes regenboogboom

Maaike - Wegdromen met de liedjes

De liedjes en verhaaltjes van CD 1 heeft mij en mijn jongste zoon door de periode voor mijn scheiding en erna heen geholpen. Ik moest vooral lachen om dat liedje van de Berendans. Nu is hij alweer 19 jaar en voelt hij zichzelf te oud voor deze liedjes en ik vind het heerlijk om even als de liedjes en verhaaltjes langs komen op mijn pc, weg te dromen naar een land vol eenhoorns, elfjes en kabouters.

Alleen de verpakking van de droomdeken is al goud waard

Wij, ouders van een kind met de chronische ziekte Crohn, hebben aan den lijve ondervonden hoe ongelooflijk troostvol een Droomdeken, één van de projecten van Regenboogboom, kan zijn voor een ziek kind... Er is bij ons thuis een prachtige doos bezorgd (alleen de verpakking al is goud waard, geadresseerd aan een Superheld!) voor mijn zoon, die op een avond heel verdrietig en boos thuiskwam van zijn tafeltennistraining, die hij moest afbreken vanwege enorme buikpijn door zijn ziekte... Toen hij de doos openmaakte, die net die dag bezorgd was, en wij de meegestuurde brief lazen, waren we allen zéér ontroerd, de tranen liepen over onze wangen...

Wát een prachtig, ongelooflijk mooi en liefdevol cadeau!!!! Hij kon de deken meteen in gebruik nemen, die nacht heeft hij eronder geslapen en hij heeft er twee dagen mee op de bank gelegen, hij voelde zich niet goed en kon niet naar school.

Dank dank dank; iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt! De maakster van de deken verdient een pluim, hij is zó mooi! Tijdens de Sylvestercross heb ik gelopen voor dit doel en nu ik weet wat een prachtige stichting dit is, ben ik nóg trotser dan ik al was! Echt zo blij en dankbaar dat ik dit heb kunnen doen en er hopelijk nog veel meer kinderen gelukkig kunnen worden gemaakt met de goede dingen die de Stichting Regenboogboom doet!

De Regenboogboom is een lichtpuntje

In de nieuwsbrief van onze school heb ik dit berichtje laten plaatsen, omdat de Regenboogboom het goede doel is waar we voor sparen: Onze dochter is eind november 4 jaar geworden. Ze gaat nog niet alle dagen naar school. Ze wordt namelijk behandeld voor ALL, acute lymfatische leukemie, een vorm van kinderkanker. Ze weet zelf goed wat er aan de hand is en dat ze bijvoorbeeld elke week naar de dagbehandeling gaat voor chemo om te voorkomen dat ze weer heel ziek wordt. Dat maakt dat ze soms extra moe is, altijd extra vatbaar, maar vaak ook een gewone kleuter net als de rest.

We lazen dat er geld wordt ingezameld voor de 'Regenboogboom'. Daar zijn we heel blij mee. Een ziekenhuis is niks voor een kind. Als je je beroerd en zielig voelt en hett alleen maar saai en ellendig is. Of als je je al wat beter voelt, je om wat voor reden dan ook niet van je kamer mag, je verveelt je al gauw.
Gelukkig wordt er in het ziekenhuis van alles georganiseerd waardoor je verblijf toch iets gezelliger en draaglijker wordt. De Regenboogboom is één van die lichtpuntjes.

Een karretje met een boom met schattige bezienswaardigheden schuift dan je kamer binnen: elfjes, kabouters, kristallen. De mensen die erbij zijn zingen liedjes over het Regenboogbos waar je net als een beer kunt ontwaken uit je berenslaap en dan een dansje kunt doen om je berenkracht aan te spreken.

Toen onze kanjer twee jaar geleden net met de behandeling startte en onze wereld nog op zijn kop stond, kregen we een gratis Cd met lieve sprookjesliedjes. Er wordt gezongen over vleugels geven om de narigheid te ontvluchten en dat het leven soms iets te zwaar is: Als ik kon, gaf ik vleugels aan jou, dan vloog je zo hoog als je kon, als je vleugels groter zijn, vlieg je naar de zon....

Kleine dingen die onverwachts op je pad komen, maken dan zo'n verschil en geven je een gevoel van gezien worden en gedragen zijn. En aan de kinderen geeft het een glimlach, een verwachtingsvolle dag, iets om naar uit te kijken en om heerlijk naar te luisteren als je verder niet zoveel zin hebt in iets.

Droomdekentje in het echt nog mooier dan de foto

droomdekentjeIk ben jullie erg dankbaar voor het super mooie droomdekentje die ik van jullie heb gekregen. Ik ben er erg blij mee toen ik hem open maakte, wist ik meteen wat ik er mee wou doen. Het eerste wat ik deed was eronder gaan liggen en lekker liggen dromen. Als ik ga slapen dan ga ik onder het dekentje liggen. Als ik een enge film ga kijken dan pak ik mijn dekentje erbij en voel me meteen weer een stuk veiliger. Toen ik hem ging bestellen vond ik hem al zo mooi!! Maar toen ik hem in het echt zag vond ik hem nog mooier dan op de foto. Ik heb er haast geen woorden voor. Als ik huiswerk ga maken voor school dan sla ik lekker mijn dekentje om me heen en ga het maken met veel meer plezier.

En wat mij het meeste raakt (in de goede zin) is dat als ik het droomdekentje om mij heen sla dan voel ik me echt weer bij mijn overleden neefje en nichtje want het enige wat ik echt mis zijn hun twee. En met jullie droomdeken voel ik me echt veel dichter bij hun. Ik wil de mevrouw die dit dekentje heeft gemaakt heel erg bedanken en ook de Regenboogboom stichting voor jullie harde werk wil ik jullie echt heel erg bedanken en jullie weten niet hoe blij ik ben. Ik vind jullie een top team ga zo door en hopelijk maken jullie nog veel kinderen blij met jullie geweldige dekens.

Lonneke - effect na 14 jaar

Na bijna 14 jaar kan ik zeggen dat de bezoekjes die we wekelijks kregen nog steeds effect hebben. Effect op hoe we door die periode gingen en ook effect op hoe we erin hebben kunnen staan. Chapeau!

Hartverwarmend en positieve flow

Van de zomer verrast door toezending van het prachtige boek Levensvitaminen, de mooie overwegingen, beschrijvingen, de real life voorbeelden en de werkelijk prachtige uitvoering. Hartverwarmend en een steun voor mij als alleenstaande, maar zeker voor gezinnen en familieleden tijdens 'barre' tijden oftewel tijden met een extra uitdaging door een olifant. Met Kerst heb ik het boek weer eens ter hand genomen en weer extra vitaminen tot me genomen, het blijft boeien, het blijft je verwarmen en het blijft je terugzetten in de positieve flow!
Dit boek verdient het om in grote oplage verspreid te worden.

Glimlach van Berber

berber droomdekentjeRuim 2,5 jaar geleden kreeg ik deze droomdeken. Elke keer als ik hem zie, moet ik spontaan glimlachen.

 

Droomdeken mee naar chemo en naar leuke dingen

Via mijn vriendin heeft onze dochter ook een droomdeken gekregen. Ze was er zo gelukkig mee, ze lag er veilig onder tijdens de bestraling, chemo, maar ook bij de leukere dingen had ze hem altijd mee. Het is ook een prachtige deken en nu een lekkere knuffel herinnering snuffel deken voor mij geworden.

Fantastisch dankbaar werk

Echt fantastisch dankbaar werk. Lynn vindt haar droomdekentje prachtig. Dank!

droomdekentje regenboogboom lynn

Droomdekentje gaat altijd mee naar het ziekenhuis

Pepijn heeft vorig jaar zijn droomdekentje gekregen en dat dekentje gaat nog steeds trouw mee naar het ziekenhuis. Mede dankzij jullie! Dank jullie wel!

droomdeken regenboogboom pepijn

Tanja - eigen plekje

Twee prachtige pakketjes als verrassing! Dank je wel voor de droomdekentjes. Onze 3 kinderen slapen heerlijk. Wat is het fijn om een eigen plekje te hebben!

Regenboogboom komt op het juiste moment

Mijn zoontje is afgelopen zaterdag- op zondagnacht opgenomen omdat hij uitdrogingsverschijnselen had en goed ziek. Gelijk maagsonde erin en later ook zuurstof, van een vrolijke baby werd hij ineens een ziek hoopje mens. Ik heb er enorm veel moeite mee dat ik hem niet altijd kon troosten zoals hij en ik wilde. De borst weigert hij nog steeds en als hij merkte dat ik zijn pijn en ongemak niet kon wegnemen werd ik soms weggeduwd. Ik heb heel Wat tranen gehuild en op dag dat het heel slecht ging stond daar opeens een dame van de regenboogboom aan onze deur. Ik was enorm overrompeld en heb weinig woorden met haar gewisseld, helaas. Ik las daarna het kaartje en heb de kistal die ik van haar ontvangen heb opgehangen en heel hard gehuild, ik had dit even zo hard nodig. Ondanks de weinig gesproken woorden heeft ze bereikt wat jullie willen bereiken. De kristal hangt boven zijn bedje en betekend heel veel voor mij. De dame had het ook over een dekentje, nu is mijn zoontje niet ongeneselijk ziek, maar ik besef nu des te meer hoe kwetsbaar wij zijn. Ik wil ook mooie herinneringen houden aan dit enorme avontuur waar we inzitten. En via deze weg de dame die op het juiste moment even aan onze deur kwam.

Door te lezen in Levensvitaminen voelde ik me gesteund

Mijn dochter onderging een operatie. Een kleine, maar met narcose en kans op nabloedingen. Voor mij volgde een tijd van wachten, zorgen, spanning...en weer wachten... 24-uurs zorg bieden.


Hoe blij was ik dat ik 'LEVENSVITAMINEN' gekregen had. Door hierin te lezen voelde ik me gesteund of was er ontroering, relativering, of een (glim) lach!! Het heeft me enorm goed gedaan!

Veel dank, van Ank, voor dit geweldige cadeau!!!

David - 19 november

David ligt veel onder zijn deken en hij reageerde op jullie CD! Wat ontzettend leuk. Dank jullie wel!

Femke - 17 november

Super bedankt voor het mooie dekentje, Nathan is het dekentje meteen gaan gebruiken. Hij is er erg blij mee.

Lieve groetjes  uit Julianadorp 

Mandy - Jullie zijn toppers

Toppers zijn jullie! Jullie kunnen iemand super opvrolijken. Twee weken geleden hebben we een droomdekentje gehad en ben er nog steeds heel blij mee!

Een bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting zondag tijdens de Singelloop, bij een loop met 15.000 deelnemers loop jij ineens naast me. We raken aan de praat en hoe bijzonder is het dat blijkt dat jij bij vrienden bent geweest op een voor hen zo ontzettend moeilijke periode. Bedankt voor het opsturen van het boek Levensvitaminen en ik zorg dat ze het krijgen! Wie weet....tot ziens!

Ik weet nu wat levensvitaminen betekenen

“Ik weet nu wat levensvitaminen betekenen!” zegt mijn vader van 82. Kijk, dat is fijne informatie voor mij als schrijver. Ook met mijn moeder kan ik nu interessante gesprekken hebben over het concept van koning-ridder en boer. groet Evert-Jan
 

Dankbare ouder

Ik zat al maanden bij mijn dochter op de IC. Dagelijks vechten voor en met mijn ieniemienie meisje. Zij was sterk, dus ik ook. Op een ochtend kwam de Regenboogboom langs. De verpleging vroeg zich af of ze nog te jong was, maar vroeg gelukkig toch of de Regenboogboom mocht komen. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar was blij met elke afleiding. Ook de verpleging keek aandachtig. De vrijwilligers van de Regenboogboom gingen bellen blazen en ons meisje keek vol verwondering. Heel mooi om haar zo te zien. Bij het liedje “Ik zweef en ik zweef tussen de wolken...” brak er iets en kwamen eindelijk de tranen die ik al zo lang binnenhield. Fijn dat een verpleegkundige het gordijn een beetje dichtdeed, want privacy is er al nauwelijks op de IC. 
Lieve vrijwilligers, ik wil jullie ontzettend bedanken voor jullie bezoek en.... al is het meisje nog zo klein, voor ouders is het ook zó fijn!

Levensvitaminen weggeven geeft goed gevoel

Zojuist heb ik 3 boeken 'levensvitaminen' besteld om aan bevriende gezinnen te geven #goedgevoel
Lieve groet, Miranda

Younes - 2 nov 2014

Younes is super blij met zijn supercoole vette PSV Droomdeken!

Droomdekentjes gemaakt voor de Regenboogboom

Wat was het een geslaagde middag vandaag, dankzij Evert-Jan en twee hele lieve dames. Een hele eer om de dekentjes te mogen overhandigen met onze bewoners, vrijwilligers, collega's, mijn prachtige dochter, Niki en mijn moeder. Ze hebben gezongen en ons meegenomen naar het regenboogboombos. Weer een hoop levensvitamines opgedaan, jullie zijn echt top. Hoop dat er weer een heleboel kindjes blij gemaakt worden met de dekentjes. Bedankt voor de fantastische middag en de mooie herinneringen, de cd'tjes draaien weer overuurtjes en de kristallen van prinses Zenna en Niki hangen al te schitteren in het raam. Tot de volgende waardevolle ontmoeting heel veel regenboogjes en bereknuffels van een tevreden en voldane mama.

Zenna regenboogboom droomdekentjes krant

Katya Zwarter - 20 sept 2014

Toen mijn zoontje een jaar en 3 maanden was, inmiddels zo'n 5 jaar geleden, werd hij ernstig ziek. Er bleek een enorme tumor in zijn lever te zitten. We kregen een opname in het AMC, dat gespecialiseerd was in dit soort tumoren. Eerst werd onderzocht waar de kanker precies zat en of er uitzaaiingen waren. Vervolgens kregen we 4 chemokuren. de tumor was dusdanig geslonken dat er een operatie mogelijk was. Hij duurde 5 en een half uur. De langste uren die mijn leven ooit geteld had. Mijn zoon kwam er goed uit, de randen van de uitgesneden tumor waren schoon. We kregen nog 2 chemokuren, waarna we alleen nog maar voor controles in het ziekenhuis hoefden te zijn. Inmiddels is mijn zoon alweer ruim 4 jaar schoon. Echt genezen zal hij nooit worden verklaard; hij was te jong en de tumor was te groot. Het zou zo weer aan kunnen groeien. Na de operatie duurde het lang voordat mijn kind zich goed genoeg voelde om naar huis te mogen. "Huis" werd een vreemd begrip. We waren net die lente verhuisd. Hoe zag ons huis er eigenlijk uit? En de buren? Er volgde een complicatie, nog een kleine operatie, en nog twee kleine operaties. Er leek geen einde aan te komen.

Op een dag zag ik het nauwelijks meer zitten. Mijn zoon leek compleet depressief. Van zijn glimlach was niets meer over. We zaten op de hoogste verdieping van het AMC uit te kijken over de velden. Het was prachtig mooi weer. Ik hoorde met mijn kind voor op de fiets door die weilanden te zitten en niet in een luchtdicht verpakt AMC. Ik pakte al mijn moed bij elkaar en organiseerde maar weer een lunch
aan een tafeltje in de slaapkamer van de kleintjes. Het huilen stond me nader dan het lachen.

Ineens kwamen er 2 mensen binnen met een gitaar en gekke kleren. Ik zat helemaal niet te wachten op grappen en grollen, helemaal geen clownsgedoe! Eén van de twee keek me aan en zei: "Volgens mij zit hier een moeder, die haar uiterste best doet om haar gezin bij elkaar te houden en er weer een gewone dag van te maken". Het was zó raak, zó waar, de tranen stroomden over mijn wangen. Ze namen een stoel en gingen de liedjes over het regenboogbos zingen.

Mijn zoontje begon te lachen, was erg blij en kon het leven weer even aan, in dat eerste levensjaar, waarin er zoveel gebeurde met hem. We kregen aan het einde van de voorstelling een CD waar de liedjes op stonden en een paar kristallen.

Van de week was ik met mijn zoon de CD's aan het uitzoeken, toen ik op "Het Regenboogbossie" stuitte. We draaiden de CD, de tranen stroomden weer over mijn wangen. Ik wil jullie nogmaals heel erg bedanken voor de input die jullie me toen gegeven hebben. Ik kon het leven weer even aan, mijn zoon kon weer even lachen en we wisten beide dat er ergens een bossie is, waar je niet zo bang hoeft te zijn en waar je je verdriet en je pijn even kunt vergeten.

Dank jullie wel en keep the very good work up!!!

Esther - 9 juli 2014

Gisteravond kregen wij bezoek van één van jullie vrijwilligers, Rita. Zij kwam 2 dekens brengen voor onze kinderen. Beide kinderen hebben ASS en veel problemen met slapen. Onze jongste wou direct naar beneden zodra hij de bel hoorde. Hij was helemaal blij met zijn deken met tractors en dieren. Vol trots konden we
hem een paar uur laten zonder problemen weer in bed leggen en hij heeft zowaar doorgeslapen tot vanmorgen half 7. Onze dochter mocht vanmorgen haar deken uitpakken. Met stralende ogen is ze vervolgens op de bank gekropen met haar deken. Ze is helemaal blij en gelukkig en ervan overtuigd dat haar deken gaat helpen bij het voetbal kijken vanavond en het slapen daarna.
Heel erg bedankt voor de mooie dekens!

Tineke - 1 juli 2014

Al een aantal maal hebben wij een kristal bij jullie besteld, om zo ook weer een ander kindje blij te kunnen maken. Onze kinderen trakteren de docenten op school niet meer. Met regelmaat gebeurde het dat de helft van de traktatie weer terug kwam, omdat er zo veel kinderen trakteerden die week. Toen hebben wij het idee opgevat om een goed doel te gaan zoeken. i.p.v de docenten te trakteren gaat er nu geld naar een goed doel. Of, zoals bij jullie, een kristal naar een ziek kind. We laten de kinderen zelf het doel uitzoeken en mijn dochter heeft destijds de Regenboogboom als haar doel uitgezocht. Op school is het heel goed ontvangen. De docenten krijgen nu elk jaar een mooie kaart met daarin het doel beschreven. En onze kinderen blij, zij komen niet meer met een deel van de traktatie thuis, hebben zelf steeds meer regenbogen in huis en brengen ook de regenboog bij een ander kind. Hoe mooi is dat?!

Miranda Sleegers - 28 juni 2014

Onze dochter, Lisa van 10 jaar is ernstig ziek, ze heeft een hersentumor. Lisa is geopereerd, halfzijdig verlamd, en de tumor is weer helemaal terug, nu staan we op het randje van de bestraling. Lisa heeft straks in plaats van 6 weken zomervakantie, zes weken bestraling. Het is niet niks wat die kleine meid van ons meemaakt. Lisa is altijd vrolijk, maar het is niet bekend hoe ze na de bestraling in het leven zal staan en hoe ze deze onzekere periode zal doorstaan.

Het is fijn voor Lisa dat ze zich dan af en toe terug kan trekken in het regenboogbos. Vandaag zijn er twee vrijwilligers geweest en we hebben samen met hun een eigen regenboogbos gemaakt, een eigen Lisabos of hoe we het plekje ook willen gaan noemen. Lisa heeft er een eigen veilige plek van gemaakt en in dit bos mag iedereen komen en kan Lisa volledig tot rust komen in haar eigen gecreeerde omgeving. Lisa logeert daar in een boomhut waar ze ook personen uit kan nodigen die bij haar logeren. Ze heeft een hangmatje tussen de bomen, een paardenstal, een pony en ze heeft een eigen moestuintje met aardbeien, worteltjes en een grote appelboom waar haar boomhut in rust. In dat bos is ook een groot veld met tulpjes in mooie kleuren. Papa komt ook regelmatig op bezoek en vindt het fijn om daar te wandelen. Hij gaat dan hout halen om het kampvuur aan te maken. Mama vindt het fijn om rondom het kampvuur te zitten met wat muziek en het maken van ons eigen stokbroodje. Papa zoekt een stuk hout, maakt er een scherpe punt aan en wij kneden het deeg, laten deze in de zon rijzen en warmen het op boven het vuur. Het is gezellig in het bos. Lisa kan er zelfs haar loombandjes maken in haar hangmatje, die loombandjes dragen de kabouters haar wel aan.

Wat is het er fijn voor Lisa, even niets en even tot rust en niet bezig zijn met die enge ziekte. Wij danken Anna-Berthe en Betsie voor de leuke ochtend. We denken hier nog vaak aan terug, zeker als we het even moeilijk hebben.

Zenna van Elten - 9 april 2014

Hallo lieve vrijwilligers,

Vorige zomer is mijn dochter ziek geweest en heeft een enorme steun gehad aan haar kristal en droomdekentje. zij wist vorig jaar al dat zij haar spreekbeurt ging doen over de ziekenhuisperiode. Daarnaast wilde zij heel graag over de stichting vertellen op school. Zij was zo overtuigd dat ze niet eens zenuwachtig was. Ze kreeg een ruim voldoende en vertelde enthousiast over Holly en over de lieve vrijwilligers.

Haar enthousiasme, kracht en gedrevenheid heeft ervoor gezorgd dat haar trotse mama ook graag iets terug wil doen voor de stichting en voor kindjes die verdrietig zijn en troost zoeken. Ik ben zelf begonnen met het maken van droomdekentjes. Zenna wil jullie graag bedanken voor het spreekbeurt pakket en natuurlijk de kristal, ook meneer Sip die haar heeft geholpen wil ze een speciale wens sturen, ze hoopt dat ook hij een keertje naar het regenboogbos komt en daar zijn wensen uit kan laten komen. Ze was geraakt door het filmpje en vind het superlief dat ook meester Sip zich nu inzet voor de stichting.

Kinderen zijn eerlijk oprecht en hebben een speciale kracht waarmee ze anderen kunnen helpen en inspireren zonder het zelf door te hebben. Die kracht hebben zij nodig in moelijke tijden en dankzij de regeboogboomstichting kunnen zij deze kracht weer terugvinden in het regenboogbos en op zoek gaan naar hun dromen en hun wensen uit laten komen, wanneer dat even niet lukt om wat voor reden dan ook. Dat jullie nog veel mooie herinneringen achter mogen laten en heel veel regenboogjes laten verschijnen.

Lieve groet van Prinses Zenna en haar hele famillie

Karin - 5 april 2014

Afgelopen week is onze zoon van 13 maanden plotseling opgenomen in het ziekenhuis (gelukkig maar voor 3 dagen). De tweede dag werd onze zoon - maar ook mijn man en ik - bijzonder verrast door twee lieve dames van de Regenboogboom. Wat een fantastisch initiatief is dit! We kenden het niet, maar gaan jullie zeker promoten en steunen. Veel succes gewenst met dit geweldig werk!

Bas en Karin en natuurlijk onze zoon Niels.

Carla - 20 maart 2014

28 februari is mijn man overleden... en 5 maart is onze kleinzoon Dyllan geboren.. Wat een tijd van alleen vreugde had moeten zijn werd een rollercoaster aan gevoelens.
Het voorbereiden van de begrafenis daar midden in de geboorte van kleine Dyllan. Gevoelens die niet meer te plaatsen zijn....

En dan..... komt er een cadeautje binnen voor mijn dochter en kleinzoon een schitterend gemaakte droomdekentje met kristallen en een geweldige cd , waar de kleine en mijn dochter heerlijk onder het dekentje naar kunnen luisteren. Zelf verrast met een kristal en ook de cd. De geboorte vraagt om
blijdschap... het strijden om gevoelens omdat ik echt heel blij ben met mijn nieuwe kleinzoon, maar elke vezel in mijn lijf in rouw was en nog is......en het blij zijn er gewoon eventjes niet meer bij kon... Mijn dochter die blij is met haar gezonde zoon en ook het verdriet om haar vader een plek moet geven...

Wat een liefde hebben wij mogen ontvangen van de vrijwilligers van de Regenboogboom. Het doet zo onwijs goed. Op mijn beurt heb ik nu 2 mobiel kristallen gekocht zodat er 4 mensen plezier van kunnen hebben. Mijn vriendin die haar zoon op 21 jarige leeftijd heeft verloren en ook nu dan via mij gaat kennismaken met jullie geweldige initiatief. De andere hang ik voorlopig bij mij zelf op, maar wel met de bedoeling deze ook aan iemand te geven die het nodig heeft. En de andere twee zijn bij jullie in goede handen, zodat ook twee andere straks weer kunnen lachen....

Voor de vrouwen die dit dekentje gemaakt hebben, mijn diepe respect. Wat een liefde zit erin en wat is het dekentje mooi...

Dank jullie wel!

Liefs Carla

Christel - 20 maart 2014

Hallo regenboogboom,

Vandaag heeft mijn zoontje zijn mooie droomdekentje ontvangen! Was is die ontzettend mooi... Hij is er helemaal weg van en moest meteen mee naar bed. wij willen jullie heel erg bedanken voor dit mooie dekentje en super dat wat jullie allemaal voor de zieke kindjes doen!
Heel erg bedankt!

groetjes en een dikke knuffel van jesse en mama

Jurgen en Marco - 10 maart 2014

Hallo Regenboomboom,

Recent een dekentje voor onze pleegzoon aangevraagd. Deze gekregen. Levi heeft er zijn eerste weekend bij ons heerlijk onder geslapen. Bedankt voor deze mooie deken.

Liefs Marco en Jurgen

Tessa Bakker - 24 feb 2014

En vandaag was het eindelijk zo ver... Lang moest ze wachten op haar spreekbeurt beurt... Veel geoefend en flink geholpen door de Regenboog stichting ...en vooral Michael Sip. Hij was er vandaag bij en gaf onze prinses een heuse koninklijke behandeling. Ze vertelde over de wens van Holly, liet droomdekens zien aan haar klas en ook de kristal en cd kwamen aan bod. Ze heeft het geweldig gedaan, onze kanjer. Ze heeft het ook moeilijk nu haar broertje weer in het ziekenhuis ligt. Dankjulliewel wel voor alle begeleiding.
mama Tessa

Denise - 8 feb 2014

Ik vind het prachtig om te zien hoe jullie als vrijwilligers dit doen voor kinderen. Bij deze mijn respect en compliment.

Ik heb jullie nu 3x gezien in de opname van mijn dochtertje in het Amphia ziekenhuis in Breda. Mijn dochtertje is 2 jaar en heeft van jullie een kristal gekregen, een droomdekentje en een hele mooie cd. Ze kan al bijna alle liedjes mee zingen. Ik wil jullie daar erg voor bedanken.

Ik zie hoe vrolijk mijn dochter word als ze de foto's terugkijkt van het moment dat ze het dekentje kreeg en het moment dat ze samen met jullie aan het zingen was. Ik zag haar van een ziek moe kindje helemaal blij worden.
Echt ik wil jullie bedanken voor de steun aan mijn dochter, maar ook aan mij. God blesss.

met vriendelijke groet
Denise Doeland (box 10)

Jose - 21 nov 2013

Lieve Regenboogboom,

Mijn dochtertje van 5 maanden had een lange ziekenhuisopname van 14 weken en jullie kwamen langs in AZM Maastricht. Hoe klein en ziek ze ook was ze volgde alles. Mama was stiekem heel erg ontroerd en liet zelf een traan, zo mooi. Toen Lara eindelijk thuis kwam hebben we de kristal aan het raam gehangen.

Als Lara later groot is, zal ik deze mooie herinnering aan haar vertellen. Bedankt !

Groetjes Lara en haar mama

Nicole - 19 mei 2013

Hallo lieve mensen van de Regenboogboom,

Toen ons dochtertje van 8 weken voor de derde keer in het ziekenhuis lag. Kwamen jullie langs, het was voor zowel dochtertje als moeder een hele mooie en bijzondere ervaring. Het deed mijn dochter goed en mij ook. We waren dan ook erg blij toen we een mooie droomdeken voor haar kregen.
Lieve groetjes

Mama Wendy - 10 mei 2013

Wat fijn dat jullie bij mijn dochter Cato in het Sophia kinderziekenhuis langskwamen. Het was een welkome afleiding voor haar. Wat een prachtige liedjes en verhalen. En wat een prachtig kristal heeft ze gekregen. Heel erg bedankt.

Hoop en troost

“Mijn jongste zoon is verstandelijk gehandicapt en chronisch ziek en heeft in de periode 1989-1999 met regelmaat in het AMC in Amsterdam gelegen. Daar hoorde ik van andere ouders over de Regenboogboom en de enorm positieve uitwerking die het verhaal erachter op hun zieke kinderen had. Hoewel mijn eigen zoon daar weinig tot niets van mee gekregen heeft, heeft dit initiatief op mijzelf zo’n grote en blijvende indruk gemaakt dat ik heel blij ben om nu, 20 jaar later, de Regenboogboom als ‘ons’ goede doel uit te kunnen en mogen kiezen. Het is niet alleen aan de kinderen, maar ook aan de ouders brengen jullie hoop en troost!”

Agnes van Ommen - 8 feb 2013

Onze dochter moest helaas opgenomen worden in het ziekenhuis, wat een nare ervaring was voor haar. Maar op de laatste dag kreeg ze bezoek van de Regenboogboom. Ze zat net als een prinses in bad. Wat hebben we samen genoten van het lied, de zeepbellen en de prachtige regenbogen die zij kreeg. We hebben ons ziekenhuis bezoek zo positief afgesloten en daar zijn wij jullie heel erg dankbaar voor. Ik hoop dat jullie nog bij vele kinderen een lach op hun gezicht kunnen toveren, zoals jullie bij haar hebben gedaan. Wij zullen nog vaak aan jullie denken als we de prachtige regenbogen op haar kamer zien.

Imane - 6 feb 2013

veel respect voor jullie. Apetrots op meester Michael! Doe hem de groeten
xxxxxxxxxxxx

Gerry en Sjors -17 jan 2013

wat een prachtige verrassing waren de droomdekens die we van jullie ontvingen. Dank jullie wel, we genieten er elke dag en nacht van.
groetjes Gerry en Sjors

Marlies - 26 nov 2012

Er werd aangebeld... een doos voor Teun (5 jaar)!
"Hoera", gilde Teun "post voor mij!" Trots opende hij de doos en haalde de deken er uit.
"Tjee, voor mij, mama, echt voor mij?"
Hij keek zijn ogen uit en bekeek ieder detail van zijn nieuwe deken. Ook zijn knuffel Bobbie moest de deken bewonderen. Met een grote glimlach liet hij de deken aan iedereen zien. Ook de bijbehorende brief vond Teun helemaal geweldig vooral de openingszin "Hallo dappere superheld Teun".
Fijn om je kind na een hoop donkere wolken te zien stralen! Deze kinderstralen stuur ik symbolisch graag naar jullie toe.
Vrijwilligers BEDANKT!!
Een stralende groet van Teun

Familie Schellekens - 7 nov 2012

Overweldigend! Wat een verrassing voor onze 2 jongste kinderen! Per post ontvingen we vorige week een pakket met daarin 2 op maat gemaakte droomdekens. 1 met herdershonden, helemaal geweldig! PRECIES wat bij onze kleine hondenman van 8 past... Hij ligt nu op zijn bed en hij zegt elke dag: "Mooi is hij hè mama?" Dit is echt een lieve verrassing. En de andere met poesjes, hondjes, kleurtjes en een zachte fleece onderkant. Ze neemt hem elke dag mee van boven naar beneden en terug. Filmpje kijken op de bank, knuffelen, eten onder de deken, spelen
enz. Ons zoontje van 9, hun broertje, hebben we 2 weken geleden begraven. Het verdriet blijft, maar deze dekens zijn een klein stukje troost, net als al die warme mensen die er doorlopend voor ons zijn.

Daarom: lieve Connie & Mike, bedankt voor dit warme gebaar voor onze kindjes.
Lieve vrijwilligers, bedankt voor al het werk en de liefde die jullie in dit
prachtige kado hebben gestoken!
Het is het dubbel en dwars waard. Net als op het afscheidskaartje van ons zoontje: Sommigen maken de wereld speciaal, alleen door er te wonen....

Mariska Schols - 13 okt 2012

Hallo allemaal,

Ik wil jullie nog van harte danken voor het droomdekentje voor onze toen erg zieke zoon. Het is welliswaar alweer 4 jaar geleden dat jullie het dekentje hebben gemaakt en opgestuurd, maar ons zoontje heeft er tot op de dag van vandaag nog veel plezier en profijt van. Gelukkig is het allemaal goed gekomen met onze zoon. Hij gebruikt nog dagelijks het dekentje en gaat hij uit slapen ergens of moet hij naar het ziekenhuis dan gaat de deken gewoon mee.
Geweldig werk leveren jullie. Zo fijn dat de kinderen dankzij de deken een vertrouwd iets hebben waar ze iets aan hebben.

Met vriendelijke groet, Mariska Schols (mama van Dominick)

fam. Aaldring - 28 sept 2012

Net bezoek gehad van de Regenboogboom. Helaas mocht de boom onze box niet in. Onze zoon is zes weekjes oud en met hoge koorts opgenomen, nog geen aanwijsbare reden. Maar zo fijn even aandacht voor een reis te maken. Samen met mama, die nam Lars mee naar huis, naar de katten en een wandeling heerlijk buiten in de zon. Ook Lars heeft een mooie deken gekregen.
Dank jullie wel. Dat jullie ook de kleintjes die er niet bewust van zijn mee op reis nemen.

Miloe - 5 sept 2012

Hallo lieve mensen van de Regenboogboom,

Onze dochter Miloe is (gelukkig) maar kort opgenomen geweest op de PICU in Maastricht. Toch hebben jullie de moeite genomen haar op te zoeken met de kleurige Regenboogboom. En jullie kwamen op het juiste moment, ze had het op dat moment moeilijk. Maar door het mooie verhaal, het mooie liedje en de regenboogsteen kon ze door haar tranen heen lachen. Bedankt voor jullie medeleven en gewoon lief zijn op het juiste moment. De regenboogsteen hangt in de keuken voor het raam in de zon en telkens als de regenboog danst over de muur worden we daar vrolijk van. Hopelijk kuinnen jullie heel veel kindjes dit geluk en die vrolijkheid mee blijven geven, dankjulliewel.

liefs en een dikke kus van Miloe en haar familie

Jill - 16 mei 2013

Mijn dochtertje van 7 maanden werd eindelijk opgenomen in het ziekenhuis na langdurig ziek te zijn. Er is niet bekend wat haar zo ziek maakt, maar op het moment dat ik niet bij haar kon zijn, kwam de Regenboogboom langs. Ze snapt er niet veel van, maar ik hoorde dat ze flink gelachen heeft. Ook hebben wij het kristal voor het raam gehangen, zodat de regenboog ook bij ons in huis komt.

Prinses Mila - 12 april 2012

Lieve stichting Regenboogboom,

Naar aanleiding van ons oproepje op radio Gelderland hebben wij een prachtige prinses op de erwt deken voor onze prinses Mila gekregen. Onze Mila is voor 5,5 jaar geleden met een syndroom geboren en kan hierdoor niet haar rust vinden die zij zo verdient. Nu ligt de deken heerlijk op haar bed. En kan ze hopelijk haar rust en haar boze dromen door de droomdeken 's nachts en overdag even vergeten. Ook hebben we het kristal meteen opgehangen en hierdoor komen er mooie regenboogjes op haar kamer, waar ze heerlijk van kan genieten. Mensen van de Regenboogboom, wij willen jullie hartelijk danken voor de mooie deken. Het is geweldig.

Dikke knuffel van de mama papa van Prinses Mila.

Renzo, Eveline en grote broer Hugo Veenstra - 15 maart 2012

Lieve Regenboog St,

Dank jullie wel, in het ziekenhuis hebben wij genoten van de muziek en Iris haar Kristal. Iris mocht jammer genoeg niet langer blijven op aarde en stierf na twee en een halve maand. Op 21-02-2012 was een mooie dag. Geen pijn meer van haar hersentumor, eindelijk rust.
Huppelend op de regenboog, spelend met de sterren, gedragen door een vleugje wind, ga ik heen naar verre.
De crematie was prachtig, Norma en Odile maakten er een sprookje van met een happy end. Er was eens een elfenbos zo mooi, Iris weet er nu alles van. Vaak komt Iris even op bezoek in onze huiskamer. Via het kristal voor het raam waar de zon haar prachtige stralen door laat en overal hebben wij de Regenbogen kleuren in huis. Onze zoon Hugo van 3 vindt het maar een wonder. Iris was ons grote wonder!

Wilbert Kranghand - 2 maart 2012

Bedankt voor de mooie deken. Ik vind hem erg mooi met veel felle kleuren. Het lijkt mij een leuk aandenken aan deze moelijke tijd.

Danielle Bak-Valentijn - 17 feb 2012

Onze lieve Noortje is na een heftige operatie met 33 weken geboren. Toen zij in de couveuse lag, zijn jullie langs geweest en heeft zij een prachtig kristal en droomdekentje gekregen. Dit gaf ons zoveel kracht! Wat ontzettend lief dat jullie dit doen. Wat voelden wij ons gesteund. Duizend maal dank! (Ook namens Noortje ;-) )

Diana - 13 jan 2012

Vorige week lag ons zoontje van 10 weken oud een week in het ziekenhuis. Een heftige ervaring! En ik als moeder wilde me vooral groot houden... Totdat jullie halverwege de week kwamen en speciaal voor ons zoontje een liedje zongen over in bad gaan, omdat hij op dat moment in bad ging. Ik brak... Zo mooi!! Zo puur!! Zo lief!! Zo bijzonder!! Eindelijk kon ik me laten gaan... En er zijn nog heel wat uurtjes bij gekomen dat ik 'gewoon' mijn tranen heb laten stromen na deze ervaring.

Bedankt!!

Inschrijven nieuwsbrief

CBF keurmerk goeddoel ANBI

CBF

Sinds 2008 heeft Stichting De Regenboogboom het CBF keurmerk

ANBI keurmerk goeddoel CBF

ANBI

De Regenboogboom is aangemerkt als ANBI instelling bij de Belastingdienst; een gift is dus fiscaal aftrekbaar

IBAN banknr

IBAN De Regenboogboom

NL07 INGB 000 44 88 569

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Inschrijven nieuwsbrief

CBF keurmerk goeddoel ANBI

CBF

Sinds 2008 heeft Stichting De Regenboogboom het CBF keurmerk

ANBI keurmerk goeddoel CBF

ANBI

De Regenboogboom is aangemerkt als ANBI instelling bij de Belastingdienst; een gift is dus fiscaal aftrekbaar

IBAN banknr

IBAN De Regenboogboom

NL07 INGB 000 44 88 569

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31