Doneer nu!

In iedereen zit een superheld

feyenoord stadion regenboogbosHet gebeurde op de IC van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij was 14, meervoudig gehandicapt, slechtziend en lag in zijn bed. Hij had net een nieuwe CD gekregen met allemaal Feyenoord liedjes. Een echte fan.

Dus wat wil je nog meer. Als vrijwilliger van de Regenboogboom ging naast zijn bed zitten en binnen enkele seconden stonden we voor de Kuip. Wat een waanzinnig groot stadion. En wacht even, is dat niet de spelers ingang? Ja kijk, daar is de spelers bus. We liepen samen de spelersingang in en door een gangetje om vervolgens de kleedkamer binnen te komen. Iedereen was daar al. En daar aan de haakjes hangen de shirts met hun rugnummers. En natuurlijk de namen. En daar tussen in daar met nummer.... daar hangt jouw shirt. Met daaronder prachtige glimmende schoenen. Wauw. Als je je hebt omgekleed, komt het hele team bij elkaar. Met de armen om de schouders maken ze een kringetje en samen roepen ze een krachtige yell. Dat is pas power. Je voelt gewoon dat we vandaag gaan winnen en jij gaat daarbij zijn. Dan met zijn allen lopen we door de tunnel naar het veld. Je hoort al dat er veel mensen in het stadion zijn. Ze zingen en juichen. Je hoort ze al: “Geen woorden maar daden, leve Feyenoord één!” En als je dan het veld op komt juicht iedereen nog harder. Wauw. Dat voelt speciaal. Je krijgt er gewoon kippenvel van. En als je dan omkijkt dan weet je waar je vader en moeder zitten. Je zwaait even naar ze en ze zijn zooo trots om jou in het eerste van Feyenoord te zien.

Je staat in de spits en mag aftrappen. Wat een super gevoel, alles lukt en je scoort wel 10 doelpunten.
Je mag zelfs een penalty nemen. Het hele stadion is stil als je een aanloop neemt en dan.
JAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Het stadion gaat uit zijn dak. Je krijgt vleugels. Het lijkt of je vliegt.

Je voelt je zo bijzonder, zelfs als je weet dat je nog steeds in je bed ligt. Na de wedstrijd ga je met je familie op een fijne plek picknicken, ergens op een supermooie plek. Mamma heeft allemaal lekkere dingen gemaakt. Je zus is er ook en is erg gezellig. Met pappa ga je nog een beetje voetballen. Maar het fijnste is dat je met zijn allen bij elkaar bent. Opa en Oma zijn er ook. Het is prachtig weer en in de lucht zie je een prachtige regenboog.
Een regenboogbruggetje van hier naar daar, van jou naar mij van hier naar het Feyenoord stadion. Vanuit je bed naar overal waar je naar toe zou willen.

We zijn ongeveer 20 minuten bij deze superspits van Feyenoord geweest. Hij was enorm moe en ging meteen weer luisteren naar zijn Feyenoord CD. Pappa stond met tranen in zijn ogen: "Dat wilde ik nou altijd al een keertje met hem doen. Ik wilde hem altijd al een keertje mee nemen naar het stadion, maar dat is me nooit gelukt en gaat me ook niet meer lukken. Maar het is jullie gelukt en ik was zo trots op hem. Mijn zoon is een echte superheld."
Samen hebben ze nog veel doelpunten gescoord.

Als we eens wisten wat voor superhelden en speciale mensen er zitten in onze vrienden, broers, zussen, vrienden en vriendinnen, in onze kinderen en ouders, in onszelf.
In de gewone wereld lijkt daar vaak helemaal geen plaats voor te zijn. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. En er is eigenlijk zo weinig voor nodig om van een heel gewoon moment met een heel gewoon ander mens iets bijzonders te maken en daarin te ontdekken hoe bijzonder die ander is. En daarbij hoort dat je van jezelf ook weet hoe bijzonder jij bent.

 

Inschrijven nieuwsbrief

CBF keurmerk goeddoel ANBI

CBF

Sinds 2008 heeft Stichting De Regenboogboom het CBF keurmerk

ANBI keurmerk goeddoel CBF

ANBI

De Regenboogboom is aangemerkt als ANBI instelling bij de Belastingdienst; een gift is dus fiscaal aftrekbaar

IBAN banknr

IBAN De Regenboogboom

NL07 INGB 000 44 88 569

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Inschrijven nieuwsbrief

CBF keurmerk goeddoel ANBI

CBF

Sinds 2008 heeft Stichting De Regenboogboom het CBF keurmerk

ANBI keurmerk goeddoel CBF

ANBI

De Regenboogboom is aangemerkt als ANBI instelling bij de Belastingdienst; een gift is dus fiscaal aftrekbaar

IBAN banknr

IBAN De Regenboogboom

NL07 INGB 000 44 88 569

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31