Doneer nu!

Droomdeken aanvragen

Droomdekentjes worden kosteloos gemaakt door honderden vrijwilligers in Nederland. Zij stellen deze dekentjes van harte beschikbaar aan kinderen die te maken hebben met een grote emotionele uitdaging door ziekte, trauma of handicap. Een Droomdekentje kan kinderen hun gevoel van basisveiligheid terug laten vinden. 

Klik hier om een Droomdeken aan te vragen.

Deze pagina bestaat niet, weet je zeker dat je de goede URL hebt ingevoerd?

Een echte Swarovski Regenboogkristal

Een kristal van de Regenboogboom laat je weer schitterenDe Regenboogboom verkoopt Swarovski-kristallen. Deze vertegenwoordigen het doel van de Regenboogboom: ze laten jezelf weer schitteren!

Kompas naar je veilige plek

Het Regenboogkristal is heel bijzonder. Het schittert en straalt, en wanneer het zonlicht erdoorheen valt, zie je ineens een prachtige regenboog. Deze regenboog leidt je naar je eigen veilige plek. Een plek waar je je eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. Een plek waar je kunt ontladen en helemaal jezelf kunt zijn. Zo laat het Regenboogkristal ook jou weer schitteren.

Kristal voor jou, kristal voor mij

Voor ieder kristal dat verkocht wordt, geven onze vrijwilligers een kristal aan een kind dat het nodig heeft.

Namens de kinderen hartelijke dank voor je bestelling!

> Naar de webshop

 

 

 

De oprichters van de Regenboogboom

De Regenboogboom werd opgericht dankzij een inspirerende stickerDe Regenboogboom opgericht in 1992

Hoe het begon

Oprichters Renée en Evert-Jan van Zandvoort kwamen in 1990 voor het eerst in contact met de Regenboogboom in Engeland. Een sticker met de tekst 'I have been under the Rainbowtree' trok hun aandacht. Zo maakten zij kennis met Holly en haar wens dat alle kinderen de weg naar hun eigen Regenboogbos ontdekken.

Regenboogboom in Nederland

Het verhaal ontroert hen en inspireert hen de Regenboogboom in Nederland te introduceren. In 1992 is de Nederlandse organisatie een feit en leggen zij samen met twee Engelse vrijwilligers hun eerste ziekenhuisbezoek af in het AMC in Amsterdam. De stichting groeit uit tot een landelijke organisatie van formaat. Vandaag de dag bezoeken de 170 vrijwilligers meer dan 7000 kinderen per jaar.

De oprichters ontvingen in 2008 een lintje

De oprichters

Evert-Jan en Renée van Zandvoort zijn sinds 1986 samen en trouwden in 1990. Met hun hondjes Fay en Prins wonen ze in Soest. Civieltechnisch ingenieur Evert-Jan (1961) volgde in 2006 een opleiding tot integratief kindertherapeut en wijdt zich volledig aan Stichting de Regenboogboom.

Renée (1962) is van huis uit beeldend kunstenares. Zij verdeelt haar tijd tussen de stichting en haar werk als imagocoach voor haar bedrijf Reneesense. Haar opleiding tot NLP master-advanced coach komt haar in beide functies van pas.

Schitteren

Dat het leven geen garanties biedt ervaren zij in hun werk voor de Regenboogboom dagelijks van heel dichtbij. Het is hun droom alle kinderen van de wereld te laten schitteren en te laten ervaren dat ze de kracht hebben om alle uitdagingen aan te kunnen. En dat iedereen altijd het beste in de ander kan blijven zien. Hierover schreven zijn het boek Levensvitaminen.

> Wat doet de Regenboogboom
> Het verhaal van Holly
> In 2016 zocht Renée in Engeland Bob Clark (92) op. Bob heeft in Engeland de Rainbowtree opgericht
> Kijk hier het vervolg van het gesprek van Renée en Bob

 

Het verhaal van Holly, de ontdekker van het Regenboogbos

Holly met haar rode schoentjesHolly is het meisje dat het Regenboogbos voor het eerst ontdekte. Het was háár hartenwens dat alle kinderen van de wereld onder de Regenboogboom kunnen zitten en zo de weg naar een veilige plek in zichzelf vinden. Een plek waar angst, pijn en verdriet niet bestaan. Een veilige plek waar je kunt ontladen, jezelf kunt zijn en kracht op kunt doen.
Stichting de Regenboogboom wil Holly's wens in vervulling laten gaan zodat alle kinderen van de wereld kunnen ervaren dat ze de kracht en de moed hebben om iedere uitdaging aan te gaan. Onze empathie, warmte, persoonlijke en liefdevolle aandacht vormen het kompas naar jouw eigen droomplek.

Holly's wens

Holly's verhaal

In Engeland, in 1986, heeft een meisje een terminale vorm van leukemie. Vrienden en familie zijn erg verdrietig en iedereen doet zijn uiterste best om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Holly is enig kind. Er is ook een vrijwilliger, June, die het gezin ondersteunt. Het raakt haar om het gezin zo uit elkaar te zien vallen, terwijl ze elkaar juist nu zo nodig hebben.

Een bijzondere droom

Wanneer June op een avond in bed ligt, met al haar gevoelens van machteloosheid, vraagt ze zich af wat ze kan doen. Ze valt in slaap en heeft een bijzondere droom: Ze loopt met Holly door een prachtig bos. Het is heerlijk weer en Holly heeft veel pret. Ze rent van de bomen naar de bloemen, achter een vlinder aan en soms lijkt het wel of ze vliegt. Ze schatert van het lachen.

Jij was daar ook!

Wanneer June wakker wordt, kan ze zich de droom nog heel goed herinneren. Dit is misschien een idee! Ze zoekt wat mooie muziek bij elkaar en gaat zo snel mogelijk naar Holly toe. Wanneer ze daar aankomt zit Holly opgewekt op bed en voordat June iets kan zegen begint Holly al: "Ik heb gedroomd van een heel mooi bos. Jij was daar ook! We hebben gespeeld en gedanst en nog veel meer." Samen lopen ze in gedachten weer door het bos, ze hebben enorm veel plezier. 

Elfenprinses met rode schoentjes

Holly met haar rode schoentjes in het regenboogbos

Holly weet heel goed wie ze in de gewone wereld is: een meisje van vijf jaar met een ernstige ziekte, met een lichaam dat helemaal niet lekker voelt, een hoofd zonder haar en ouders die zich veel zorgen maken. In haar droombos is ze Holly de danseres, de elfenprinses met rode schoentjes, die heerlijk kan genieten van alle mooie dingen en heel hard kan lachen.

Regenboogbos

Ze noemt haar bos The Rainbow Forest, het Regenboogbos. Aan de puntjes van de blaadjes hangen waterdruppeltjes. De zon schijnt erdoorheen en er verschijnen overal regenboogjes in het bos. De bomen hebben gekleurde bloemen en er zijn heel veel lieve dieren. Elke keer als ze zich niet lekker voelt, kan ze in haar gedachten in haar Regenboogbos zijn.

Regenboogboom

Een vriend tovert voor haar een klein boompje om tot Regenboogboom die Holly naast haar bed kan zetten, zodat ze altijd op haar eigen plekje kan zijn. "Dank je wel," zegt Holly, "maar ik heb die boom niet nodig. Ik weet hoe het Regenboogbos eruitziet. Ga met die boom naar alle kinderen van de wereld die het nog niet weten. Ik wil graag dat alle kinderen onder hun eigen Regenboogboom kunnen zitten." In 1986 is Holly overleden. De mensen om haar heen beloofden dat ze haar wens in vervulling zouden laten gaan.

Van wens naar werkelijkheid

Elk jaar tellen wij meer vrijwilligers die kinderen helpen hun eigen Regenboogbos te ontdekken, de weg naar hun eigen veilige plek. Sinds 1992 bestaat de Regenboogboom in Nederland, dankzij de oprichters Renée en Evert-Jan van Zandvoort.

oprichters renee en evert jan van zandvoort

> Lees meer over onze missie en visie
> Ervaringen van ouders, docenten of medewerkers over het werk van de Regenboogboom
> Hoe kan ik een bezoek aanvragen?
> Vrijwilliger worden

Vraag en Antwoord

Wat is er zo bijzonder aan de Regenboogboom?

Antwoord >

De Regenboogboom schept een optimistische sfeer. Met de nadruk op leven en niet op ziek zijn. Het Regenboogbos is altijd in de buurt, namelijk in onze gedachten. Het is belangrijk om, ook in het dagelijks leven, bewust te zijn van de wondertjes om ons heen. Door de Regenboogboom hebben we kinderen en ouders ontmoet die hebben laten zien dat ernstig ziek zijn – gevangen zitten in je lichaam – geen enkele beperking hoeft te zijn om écht te leven en gelukkig te zijn.

Voor welke leeftijdsgroepen is de Regenboogboom bedoeld?

Antwoord >

De Regenboogboom is bedoeld voor iedereen tussen de 0 en 120 jaar. We hebben ruime ervaring met baby’s, peuters, kleuters, basisschoolleerlingen, tieners, ouders en grootouders.

Hoe ziet een bezoek van de Regenboogboom eruit?

Antwoord >

Twee vrijwilligers komen op bezoek en nemen je mee naar het Regenboogbos waar je kunt doen wat jij wilt en waar je kunt zijn wat jij wilt. Om je te helpen het Regenboogbos goed te zien, vertellen we verhaaltjes en zingen we liedjes.

Is het bezoek van de Regenboogboom een optreden?

Antwoord >

Een bezoek van de Regenboogboom is het ervaren van een veilige sfeer en jezelf verplaatsen naar een prettige plek. Ook als de vrijwilligers van de Regenboogboom al weer vertrokken zijn! Het is dus niet een eenmalig optreden ter vermaak, maar een ondersteuning (op een speelse en vrolijke manier) om je eigen innerlijke kracht te vinden.

Is dit een vorm van therapie/begeleiden?

Antwoord >

We leren kinderen en ouders hun eigen kracht (de Berekracht!) te vinden. Daardoor wordt het leven gemakkelijker en zijn moeilijkheden beter hanteerbaar.

Hoe vaak zien jullie de kinderen?

Antwoord >

Iedere werkdag is er wel een team van de Regenboogboom ergens in één van de ziekenhuizen actief. In 2007 hebben we ruim 6.000 kinderen bezocht. Sommige kinderen zien we vaker, maar de meeste maar één keer. Het blijkt zelfs dat die ene keer vaak al genoeg is om een deurtje te kunnen openen voor het vinden van je eigen berenkracht.

Is de Regenboogboom er alleen voor zieke kinderen?

Antwoord >

Behalve zieke kinderen kunnen ook hun broertjes en zusjes (de ‘brusjes’), vaders en moeders, opa’s en oma’s een rustig plekje vinden onder de boom. Als één van de gezinsleden ziek is, raakt dat het hele gezin. Iedereen mag genieten en de onderlinge band wordt erdoor versterkt.

Is de Regenboogboom een vorm van stervensbegeleiding?

Antwoord >

Nee, de Regenboogboom is juist gericht op levensbegeleiding. Het helpt kinderen in hun dagelijks leven positiever met beperkingen en tegenslagen om te gaan. Of je nu ziek bent of gezond, gevangen zit in een lichaam of situatie, in je gedachten kun je altijd vrij zijn en hoop vinden. We kunnen in de laatste fase van het leven ondersteuning bieden, zodat ouders en kinderen met elkaar mooie herinneringen kunnen maken. Vooral in deze fase is het zo belangrijk om samen een goede tijd te beleven. Later hebben degenen die achterblijven hier veel steun aan.

Heeft ieder ziekenhuis een eigen Regenboogboom?

Antwoord >

In ieder ziekenhuis waar de Regenboogboom actief is, staan onze prachtige bomen vol kristallen, bloemen, kabouters en elfjes, ..… soms zelfs meer dan één boom. De boom rijdt op wieltjes, zodat hij gemakkelijk verplaatst kan worden. De meeste bomen zijn ruim twee meter hoog. Maar er zijn ook miniboompjes voor op het nachtkastje. Het maken en onderhouden van de bomen vraagt veel zorg en toewijding.

Waar komen de liedjes en verhalen vandaan?

Antwoord >

De liedjes en verhalen worden door ons zelf geschreven. Meestal ontstaan de liedjes als we onderweg zijn, of als we net een bijzondere gebeurtenis hebben meegemaakt. Muziek heeft een groot helend vermogen. Ook het vertellen van verhalen brengt rust en troost. Het brengt je even in een andere wereld.

Is de Regenboogboom net zoiets als de Cliniclowns?

Antwoord >

Een veelgestelde vraag. CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zo veel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte of handicap. De Regenboogboom geeft kinderen en hun familie iets in handen waarmee ze zelf verder kunnen. Ook, of vooral wanneer wij er niet zijn of als er helemaal niemand is. We werken dus allebei met kinderen, maar vanuit een verschillende insteek. Wel willen we allebei kinderen een goed gevoel geven.

Komt de Regenboogboom ook op scholen?

Antwoord >

Ja, wij komen ook op scholen. We kunnen speciale begeleiding bieden aan klasgenootjes die te maken hebben met een kind met een levensbedreigende ziekte. Ook kunnen wij algemene informatie over de Regenboogboom verstrekken, zodat kinderen onze organisatie leren kennen en zelf een veilige plek op kunnen zoeken als ze hieraan behoefte hebben.

Kunnen we een keer kijken of meedoen?

Antwoord >

Kort en krachtig: nee. Ziekenhuisafdelingen zijn namelijk besloten en alleen bestemd voor directe bezoekers. Daarnaast stelt familie ‘aapjes kijken’ niet op prijs. Hierover hebben we hele duidelijke afspraken met de ziekenhuizen gemaakt. Wel is er diverse informatie beschikbaar waardoor je een goed beeld van ons werk kunt krijgen. Wij sturen u deze informatie graag toe.

Werkt de Regenboogboom vanuit een geloofsovertuiging?

Antwoord >

De Regenboogbom is niet verbonden aan een godsdienst of geloofsovertuiging. Alle mensen zijn welkom bij de Regenboogboom.

Is de Regenboogboom new age, paranormaal of antroposofisch?

Antwoord >

Nee! De Regenboogboom creëert een liefdevolle en optimistische sfeer. Niet meer en niet minder.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?

Antwoord >

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Klik dan hier voor de informatiepagina. Als u het formulier invult en verstuurt, wordt er vanuit het secretariaat van de Regenboogboom contact opgenomen voor het deelnemen aan een oriëntatie-avond en vervolgens een intakegesprek.

The file rbbmp3/index.php does not exist or is not readable!

Laat kinderen met een ziekte of handicap hun eigen kracht aanspreken, in elke situatie!

Steun De Regenboogboom, IBAN NL07.INGB.0004.4885.69

Je eigen, veilige plek

Droom meisje - webformaatWanneer je als kind te maken krijgt met een ziekte, trauma of handicap lijkt dit vaak het allergrootste en belangrijkste in je leven. Het is dan heel makkelijk om te vergeten dat je ook nog sterk en bijzonder bent. Zelfs je ouders verliezen dat wel eens uit het oog.

De Regenboogboom zorgt ervoor dat jij je eigen gevoel van kracht weer terugkrijgt. Met liedjes en verhalen laten we je het Regenboogbos ontdekken. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen.

Weet je eenmaal de weg naar het Regenboogbos, dan ga je er iedere keer even naar toe als je daar behoefte aan hebt. Je rust er uit. Je wordt er beresterk van. En het lukt je steeds beter om met nare dingen in je leven om te gaan. Ook voor de mensen om je heen is het geweldig je weer zo te zien.

Klik hier om de video te bekijken.

De Regenboogboom in de instelling

Regenboogboom in een instelling

 • Voor alle kinderen
 • Een droomplek zonder beperkingen
 • Alle instellingen zoals leefgroep, medisch kinderdagverblijf, revalidatiecentrum, hospice

Voor alle kinderen

De Regenboogboom is er voor alle kinderen, ongeacht wat er met ze aan de hand is. Wij houden rekening met hun leeftijd, met hun ontwikkeling, de fase en situatie waar ze in zitten en besteden veel aandacht aan het doseren van omgevingsprikkels als dat nodig is.

Droomplek zonder beperkingen

Met liedjes, sfeer en verhalen nodigen wij de kinderen uit om op zoek te gaan naar de plek waar zij helemaal zichzelf kunnen zijn en waar geen beperkingen, angst of verdriet bestaan. Onze empathie, warmte, liefdevolle en persoonlijke aandacht vormen het kompas naar die eigen, unieke plek waar het altijd veilig is. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. Zo laat de Regenboogboom je weer schitteren.

Alle instellingen

Onze vrijwilligers bezoeken alle soorten instellingen. Wij gaan ervan uit dat in het Regenboogbos geen beperkingen bestaan.

Bezoek in de instelling – Ervaring van een vrijwilliger

vrijwilligers van De Regenboogboom in een instelling

“Een bezoek aan een instelling heeft een andere dynamiek dan een bezoek aan een ziekenhuis. Omdat kinderen daar lang of soms zelfs voor altijd verblijven, kent het personeel de kinderen door en door. Wij hopen met ons bezoek het personeel van de instelling te inspireren om in het dagelijks leven de methodes van de Regenboogboom toe te passen. Het is heel bijzonder om te zien hoe goed bijvoorbeeld een meervoudig gehandicapt kind reageert op onze liedjes en op de manier waarop wij in contact zijn met het kind en met het kind praten."

De Regenboogboom komt o.a. bij deze instellingen

 

epilepsiecentrum kempenhaege  Gemiva SVG Groep  pallieterburght medisch kinderdagverblijf 
 Amarant  klaver6  revalidatiecentrum Groot Klimmendaal
 Ipse Debruggen  levantogroep regenboogboom  

Komt de Regenboogboom ook bij jouw instelling? Bel ons! Tel. 035-588 1660

Staat jouw instelling er nog niet bij? Wil je als pedagogisch medewerker een bezoek aanvragen bij de Regenboogboom, bel dan met 035-5881660 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We bespreken eerst telefonisch de wensen en de mogelijkheden. Soms wordt een voorbereidende bijeenkomst met alle begeleiders gehouden.
Aan een bezoek van de Regenboogboom zijn geen kosten verbonden.

Ja! De vrijwilligers van de Regenboogboom kunnen ook thuis op bezoek komen, op school of in het ziekenhuis.

De Regenboogboom bij jou op school

Iets heftigs gebeurt…

Regenboogboom op schoolWanneer een leerling of leerkracht iets heftigs overkomt, dan heeft vaak iedereen in de klas of zelfs op school daar last van. Dat ‘heftigs’ kan van alles zijn: een ernstige ziekte, een overlijden, een ongeluk, misbruik of pesten.

Rust in de klas

Onze vrijwilligers hebben ruime ervaring met methodieken die kinderen en leerkrachten helpen om emotioneel tot rust te komen. Hierdoor komt er weer rust in de klas, zodat alle kinderen zich veilig voelen en weer kunnen schitteren.

Bel ons! Tel. 035 588 1660

Ben jij leerkracht en wil je de Regenboogboom in jouw klas? Dat kan! Bel ons op bovenstaand telefoonnummer en we nemen contact met je op om de situatie, de wensen en de mogelijkheden te bespreken. Aan een bezoek van de Regenboogboom zijn geen kosten verbonden.
Uiteraard kun je als ouder ook bellen, liefst in overleg met de school.

Vrijwilligers van de Regenboogboom op school

Juf: “Abdul heeft leukemie en vaak de energie niet om naar school te komen. Dit schooljaar is hij er gelukkig weer bij. Tot die dag dat Abduls vader vertelt dat de leukemie weer terug is, voor de derde keer. Ik ga op zoek naar informatie, omdat ik graag iets wil doen. Van de literatuur op internet word ik niet vrolijk, totdat ik op de pagina van de Regenboogboom kom. Het optimisme en de warmte stralen me tegemoet. Een week later zijn ze in de klas. Dat bezoek verandert zoveel. Het verhaal, de liedjes, de boom... ieder kind uit mijn groep is er op zijn eigen manier mee omgegaan. Het kristal dat we in de klas kregen, staat symbool voor het contact met Abdul. De Regenboogboom is ook bij Abdul in het ziekenhuis geweest. Ook hij heeft een kristal. Via het kristal sturen de klas en Abdul af en toe regenbogen naar elkaar."

"Helaas overlijdt Abdul. Het verdriet is erg groot. 
Zodra na zijn overlijden de eerste regenboog verschijnt, waarschuwt het halve docententeam mij. De mooiste ervaring moet dan nog komen. Een hele goede vriend van Abdul heeft het erg moeilijk met zijn dood. Hij wil er niet over praten en sluit zich af. Zijn ouders maken zich ongerust. Op een dag zit hij naast mij op zijn stoel en de zon schijnt door het kristal. Op zijn buik verschijnt een regenboog. Ik laat hem naar zijn buik kijken. “O juf, een regenboog! Weet je wie die gestuurd heeft?!” “Ik denk dat Abdul die naar jou gestuurd heeft om te laten weten dat hij aan je denkt.” Zijn gezicht verandert: hij straalt en hij stelt honderdduizend vragen. Abdul heeft een plekje in zijn leven gekregen. Hij praat erover en hij lijkt er goed mee om te gaan. Wat een cadeau dat we met zijn allen hebben gekregen. Een hele verdrietige tijd, waarin we zoveel moois hebben meegemaakt. Daar zal ik altijd dankbaar voor blijven.”

Komt de Regenboogboom ook op andere plekken?

Ja! De vrijwilligers van de Regenboogboom kunnen ook thuis op bezoek komen, in een instelling of in het ziekenhuis.

Blog over pesten

De Regenboogboom bij jullie thuis

 • Wie zijn jullie als jullie op jullie best zijn?
 • Hoe zou het zijn als er even geen pijn of verdriet was?
 • Hoe wordt overleven weer leven?

Voor het hele gezin

regenboogboom thuisEen bezoek van onze vrijwilligers aan jullie gezin of pleeggezin is huiselijk, gezellig en veilig. Je hoeft er niets speciaals voor te doen. Liever niet juist! (Dus koppel het alsjeblieft niet aan een verjaardagsfeestje…) Onze vrijwilligers passen zich aan alle omstandigheden aan en zijn er voor iedereen van 0 tot 120 jaar. Wij respecteren en ondersteunen de levensbeschouwing van het gezin.

Lucht en ruimte

De Regenboogboom gaat samen met jullie op zoek naar jullie draagkracht en veerkracht. Want daar zit de toegang tot alle hulpmiddelen die jullie zelf kunnen inzetten lucht en ruimte te scheppen en antwoord te vinden op die o zo belangrijke vraag: hoe wordt overleven weer leven?

Bel ons! Tel. 035 588 1660

Een thuisbezoek duurt 45 tot 75 minuten. Je kunt een thuisbezoek aanvragen via bovenstaand telefoonnummer. De vrijwilliger die het thuisbezoek leidt, neemt contact op om de situatie, de wensen en de mogelijkheden te bespreken. Aan een bezoek van de Regenboogboom zijn geen kosten verbonden

Regenboogboom bij jullie thuis

“Het was heerlijk om samen droomplekjes te ontdekken met jullie. We zijn regelmatig in het kristallenhuis te vinden of op de Cook Islands tussen de dolfijnen :-) Dank jullie wel voor het bezoek! Er hangen nu her en der droomkristallen voor de ramen, prachtig! Ook wij hopen elke dag weer dat ze nu eindelijk eens op mag knappen.”

Komt de Regenboogboom ook op andere plekken?

Ja! De vrijwilligers van de Regenboogboom kunnen ook op bezoek in ziekenhuizen komen en op school of in een instelling.

De Regenboogboom in het ziekenhuis

- voor alle kinderen in het ziekenhuis
- een droomplek zonder pijn, angst of verdriet
- altijd in overleg

Voor alle kinderen

De Regenboogboom bezoekt iedere maand kinderen in het ziekenhuis en is er voor alle kinderen, ongeacht wat er met ze aan de hand is. Wij houden rekening met hun leeftijd, met hun ontwikkeling, de fase en situatie waar ze in zitten en besteden veel aandacht aan het doseren van omgevingsprikkels als dat nodig is.

Droomplek zonder beperkingen

Vrijwilligers van de Regenboogboom in het ziekenhuis

Met liedjes, sfeer en verhalen nodigen wij de kinderen uit om in hun eigen binnenwereld op zoek te gaan. Onze empathie, warmte, liefdevolle en persoonlijke aandacht vormen het kompas naar die eigen, unieke plek. Een plek waar het altijd veilig is, en waar je helemaal jezelf kunt zijn. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. Zo laat de Regenboogboom je weer schitteren.

 

Altijd in overleg

Onze vrijwilligers zijn maandelijks in verschillende ziekenhuizen. Wij zijn er doordeweeks meestal van 9.30 tot 12.00 uur. Een bezoek duurt vijf tot twintig minuten. In overleg met het ziekenhuis plannen we onze bezoekjes. Uiteraard vragen wij aan het kind zelf en de ouders of we welkom zijn.

ziekenhuis bezoek vrijwilligers regenboogboom

“Toen ons vijfjarige zoontje Bram ernstig ziek werd, werd hij opgenomen in het Radboud kinderziekenhuis. Bram had een Non-Hodgkin Lymfoom met uitzaaiingen in het centrale zenuwstelsel. De behandeling bestond onder andere uit chemotherapie. Op een dag draaiden we de cd van stichting de Regenboogboom. De liedjes en verhalen namen Bram in gedachten mee over de regenboog naar het regenboogbos, een plek waar hij even niet ziek was en gewoon kind kon zijn. Sindsdien gleed Bram steeds vaker over de regenboog naar zijn regenboogbos. Hij liet ons gezin ook kennis maken met zijn regenboogbos en deelde zijn avonturen met ons. Een lichtpuntje in een heel zware periode.”

Lees hier meer ervaringen van ouders. Lees ook het verhaal van één van onze vrijwilligers in het ziekenhuis Yvette Tick.

De Regenboogboom komt maandelijks in deze ziekenhuizen. Klik op het ziekenhuis voor meer informatie:

Regenboogboom bij AMC Emma kinderziekenhuis Amsterdam  amphia ziekenhuis regenboogboom bezoek   Regenboogboom in Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom
 regenboogboom catharina ziekenhuis eindhoven  regenboogboom juliana kinderziekenhuis haga den haag  zuyderland orbis ziekenhuis sittard regenboogboom
 regenboogobom laurentius ziekenhuis roermond  regenboogboom lumc willemalexander kinderziekenhuis leiden  regenboogboom meander meandermc ziekenhuis amersfoort
 noordwest ziekenhuisgroep alkmaar  regenboogboom isala klinieken ziekenhuis zwolle  regenboogboom radboud amalia kinderziekenhuis nijmegen
 regenboogboom sophia kinderziekenhuis erasmusmc rotterdam  regenboogboom spaarne gasthuis haarlem  regenboogboom umc maastricht ziekenhuis
 regenboogboom vumc vu ziekenhuis amsterdam  regenboogboom wilhelmina kinderziekenhuis umcu utrecht  regenboogboom zgt ziekenhuis twente almelo hengelo
 regenboogboom zuwehofpoort ziekenhuis woerden    

De Regenboogboom in jouw ziekenhuis? Bel ons: 035 588 1660.

Staat jouw ziekenhuis (nog) niet in het lijstje? Als je wilt dat de Regenboogboom ook in jouw ziekenhuis komt, dan kan de pedagogisch medewerker contact met ons opnemen: 035 588 1660. We komen graag kennismaken.
De vrijwilligers van de Regenboogboom kunnen ook thuis op bezoek komen en op school of in een instelling.

Laat kinderen met een ziekte of handicap hun eigen kracht beleven in elke situatie

“Je kan als kind niet voorkomen dat er rampen in je leven gebeuren.
Je kan er wel invloed op hebben hoe je ze wilt beleven!”

“Dat je van binnen gewoon goed, sterk en bijzonder bent en dat je dat soms vergeet.
Daar herinneren jullie kinderen dan aan”
Demian, 6 jaar

Je eigen, veilige plek

Wanneer je als kind te maken krijgt met een ziekte, trauma of handicap lijkt dit vaak het allergrootste en belangrijkste in je leven. Het is dan heel makkelijk om te vergeten dat je ook nog sterk en bijzonder bent. Zelfs je ouders verliezen dat wel eens uit het oog.

De Regenboogboom zorgt ervoor dat jij je eigen gevoel van kracht weer terugkrijgt. Met liedjes en verhalen laten we je het Regenboogbos ontdekken. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen.

Weet je eenmaal de weg naar het Regenboogbos, dan ga je er gewoon even naar toe als je daar behoefte aan hebt. Je rust er uit. Je wordt er beresterk van. En het lukt je steeds beter om met nare dingen in je leven om te gaan. Ook voor de mensen om je heen is het geweldig om je weer zo te zien.

Voor álle kinderen die het moeilijk hebben

Onze vrijwilligers bezoeken ieder jaar duizenden kinderen, tieners en jong volwassenen met een ziekte, handicap of een andere lastige situatie. We werken in zo’n 20 ziekenhuizen. Daarnaast gaan we naar instellingen, scholen en kinderen thuis. Of er nu sprake is van een ziekte, handicap of ander probleem, ieder kind heeft recht op een eigen veilige plek.

Met een Regenboogboom vol kristallen nemen we de kinderen mee op een droomreis in hun eigen fantasie. In een sprookjes-achtig bos zonder bedreigingen vergeten ze de problemen. Het is een plek waar meisjes zich weer prinsessen en jongens zich echte superhelden kunnen voelen.

Ieder kind krijgt een kristal waarmee het op ieder moment een eigen regenboog kan maken. Wij vinden het telkens weer een wonder om te zien hoe goed kinderen zelfstandig hun droomplek kunnen oproepen. Hoe ze helemaal zelf in staat zijn om hun levensplezier en draagkracht te vergroten.

Dank je wel Holly

De ontdekker van de Regenboogboom is Holly, een 5-jarig meisje met leukemie. Ze droomde van een Regenboogbos waar ze gelukkig was. Eenmaal wakker merkte Holly dat ze er in gedachten steeds opnieuw naar toe kon. Ze werd er vrolijk en blij van en was een stralend middelpunt van haar omgeving tot haar dood in 1986.

Het was Holly’s hartenwens dat álle kinderen, ziek of gezond, onder hun eigen Regenboogboom kunnen zitten. Sinds 1992 doet Stichting de Regenboogboom hiervoor haar best. Geïnspireerd door het verhaal van Holly en overtuigd van de kracht van dromen en fantasie.

Inschrijfformulier Vrijwilliger worden

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Alvast bedankt voor uw steun.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Droomdekentjesfeest - 12-10-2014 

Ongeveer 100 droomdekenmakers verzamelden zich voor onze jaarlijkse nationale droomdekenmaakdag; de 5e alweer! 's Ochtends vroeg kwamen er dames met tassen vol dekentjes onder de ene arm en hun naaimachine onder de andere arm. Droomdekentjes die ze thuis hadden gemaakt, werden alvast ingeleverd.
De dag was een warm weerzien voor dames vanuit het hele land. Na de koffie met gebak op naar de stoffenmarkt. Dozen vol prachtige stoffen geschonken door allerlei mensen en bedrijven stonden klaar. Daarna werden de naaimachines gestart.
Onze jongste deelnemer Monique (12 jaar), een gezellige en hardwerkende meid, was voor het vierde jaar met haar oma en moeder aanwezig. Ze heeft super hard gewerkt aan een nieuwe deken. Ze leverde ook vol trots een echte jongensdeken in, waaraan ze 4 jaar geleden begonnen was en die ze vanwege de ziekte van haar vader eerder niet had kunnen afmaken. Wij zijn ook supertrots op jou Monique!
Aan het eind van de dag lag er een mega stapel van 290 nieuwe dekentjes. Alle dekentjes zijn en worden gefotografeerd, genummerd en ingevoerd, zodat ze weer beschikbaar zijn op www.droomdekentjes.nl
Een dikke knuffel aan alle droomdekenmaaksters voor al hun tijd en liefde die in de dekentjes is gestoken, aan iedereen die stofjes heeft geschonken, aan de organisatie en aan Ambiance Houtrust te Hooglanderveen voor de gastvrijheid. Tot volgend jaar!

droomdeken Regenboogboom 2014 quilt 101

droomdeken Regenboogboom 2014 quilt (102)

Dromenlijstje

Wil je ons iets geven in natura, dan kun je ons een groot plezier doen met de hieronder genoemde dromen:

koffie koffiezetapparaat regenboogboom  een professioneel koffiezetapparaat
om te gebruiken bij de trainingen van vrijwilligers 
 quilt stof droomdekentje

materiaal droomdekens
Quilters uit heel Nederland maken droomdekentjes, die wij aan kinderen mogen geven. Voor hen en voor de jaarlijkse droomdeken maakdag zijn wij op naar goede kwaliteit katoen (zonder pilling of verkleuringen), eventueel fleece, stof van kleding, dekbedovertrek of gordijnen. Gewild is stof met vrolijke kleuren, prinsessen, cars, voetbal(clubs), paarden, dolfijnen en wilde dieren. Ook tussenvoering kunnen we goed gebruiken (fiberfill 60 grams). Met restjes en rollen zijn wij ontzettend blij. De stof kan worden opsturen naar of langsgebracht bij ons kantoor in Soest (zie contact).

 kranten

 

 

advertentieruimte of artikel
in kranten

tijdschriften

advertentie ruimte of artikel
in tijdschriften

 

Een mooie doos om de droomdekentjes te versturen  dozen om droomdekens in te versturen 
   

Door heel Nederland zijn quiltgroepen die droomdekentjes maken die wij aan kinderen mogen weggeven. Voor hen en voor de jaarlijkse droomdekenmaakdag zijn wij op naar goede kwaliteit stof van katoen, eventueel fleece (geen pilling of verkleuringen). Stof van bijv. monster- of stalenboeken van kleding, dekbedovertrek, gordijnen, kleding. Gewild is stof met vrolijke kleuren, prinsessen, cars, voetbal(clubs), paarden, dolfijnen en wilde dieren.

Voor het maken van droomdekentjes hebben we tussenvoering nodig (fiberfill 60 grams). Met restjes en rollen zijn wij hartstikke blij.

U kunt dit opsturen naar ons kantoor in Soest (zie contactgegevens) of langsbrengen.

Regenboogboomkristallen.nl >

Een regenboogboom kristal kopen

Stichting de Regenboogboom verkoopt Swarovski kristallen.

Haal de magie van het regenboogbos in huis én geef het weg:

Voor ieder kristal dat verkocht wordt, geven onze vrijwilligers een kristal aan een kind dat het nodig heeft.

Klik hier om door te gaan naar onze webshop.

Namens deze kinderen hartelijke dank voor de bestelling!

Regenboogkristal voor jou en voor een kind

Vrijwilliger worden: wij hebben je nodig!

Er zijn verschillende mogelijkheden:

vrijwilliger regenboogboom

 • Kinderen bezoeken: Bezoekvrijwilliger
 • Droomdekentjes maken: Droomdekenmaakster
 • Droomdekentjes verzenden: Verzendpunt vrijwilliger
 • Droomdekentjes: Coordinator

Bezoekvrijwilliger

In een team van twee vrijwilligers bezoek je een kind en zijn of haar familie. Zo'n bezoek vindt plaats in het ziekenhuis, thuis, in een instelling of op school. Tijdens het bezoek staat het kind en zijn veerkracht centraal. Jij en je collega vrijwilliger creëren samen met de kinderen een veilige plek, waar het kind telkens weer kan ontladen, zichzelf kan zijn en kracht kan opdoen. Voordat je de soms indrukwekkende wereld van een kind mag binnenstappen, bereiden we je daar zorgvuldig op voor en neem je deel aan een trainingstraject. We leren je werken met de methodiek van De Regenboogboom.

Wat vragen wij van bezoekvrijwilligers:

- tenminste twee dagdelen per maand beschikbaar
- mogelijkheid om zelfstandig naar de bezoeklocaties in je regio te komen
- emotionele stabiliteit
- inlevingsvermogen
- improvisatievermogen
- compassie
- muzikaliteit
- een opgewekt karakter

Het is helaas niet mogelijk om een keer mee te gaan naar een ziekenhuis om te kijken hoe het is.

Wat bieden wij:

- een goede sfeer in een team met leuke collega-vrijwilligers
- tegemoetkoming reiskosten en parkeerkosten
- werken met een professionele methodiek
- inspirerende trainingen (zie hieronder)

Oriëntatie

Deze worden regelmatig op een maandagavond of woensdagavonden in Soest georganiseerd.
De eerstkomende zijn:

 • maandag 18 juni 19.30 - 21.30 uur

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Selectieworkshop

De selectieworkshop is bedoeld om te kijken of je geschikt bent om bezoekvrijwilliger te worden. In spelvorm kijken de trainers van de Regenboogboom naar jouw mogelijkheden, kwaliteiten, interesses en je beschikbare tijd. Na een positief advies begin je aan de basistraining. Wij hechten er veel waarde aan dat jij als vrijwilliger goed opgeleid wordt. Op die manier kun je het beste van jezelf geven en met vertrouwen een kind bezoeken. Daarom is een trainingstraject ontwikkeld dat je (verplicht) volgt voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

De eerstkomende zijn:

 • zaterdag 7 juli 10.00 - 13.00 uur
 • zaterdag 15 september 10.00 - 13.00 uur

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Training bezoekvrijwilligers

Na een positieve selectieprocedure begin je met de training voor bezoekvrijwilligers. Deze training bestaat uit vijf workshopdagen. Wij verwachten dat je alle trainingsdagen volgt. Na twee trainingsdagen ga je meedraaien met een team van twee of drie mensen en ga je het werk in de praktijk meemaken. Na afronding van de vijf trainingsworkshops en na het opdoen van de nodige ervaring in het ziekenhuis is het opleidingstraject voor bezoekvrijwilliger afgerond.

Data bezoektraining 
Dag 1: vrijdag 21 september
Dag 2: zaterdag 22 september
Dag 3: zaterdag 13 oktober
Dag 4: zaterdag 10 november
Dag 5: zaterdag 1 december

droomdeken maker quilt regenboogboom

Droomdekentjesmaakster

Hou je van naaien, quilten, breien of haken, maak dan een droomdekentje en doneer deze aan de Regenboogboom. Wij zorgen dat je droomdekentje terechtkomt bij een kind dat een veilig plekje kan gebruiken.

Verzendpunt droomdekentjes

Heb je ruimte in je huis beschikbaar en ben je handig met de computer? Dan is vrijwilliger verzendpunt droomdekentjes iets voor jou. Je fotografeert en registreert droomdekentjes voor de website en je handelt de aanvragen af. Vanzelfsprekend rook je niet en laat je geen huisdieren in de ruimte waar de droomdekentjes liggen. Ook kun je contactpersoon zijn van quilters en quiltgroepen die de droomdekentjes maken. Meer info, klik hier.

Coordinatie

Hou je van organiseren? dan kun je bij ons je hart ophalen. Informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zet een actie op en draag je steentje bij

Als je een actie wilt opzetten voor de Regenboogboom, dan kun je denken aan:

Sportieve actie Creatieve actie Verkoopactie
Natuuractie Inzamelingsactie Feestelijke actie
Justgiving actie    

 

sponsorloop regenboogboomSportieve actie

Organiseer met je klas, de personeelsvereniging of je sportvereniging een wedstrijd, neem een gesponsorde nieuwjaarsduik of loop mee met het Regenboogboom-team bij de Singelloop Breda (oktober) of de Sylvestercross in Soest (31 december) en laat je sponsoren. 

Shirtsponsor

Als bedrijf kun je de plaatselijke sportvereniging sponsoren met nieuwe shirts met daarop het logo van de Regenboogboom.

creatief schilderij regenboogboomCreatieve actie

Bak taarten en versier ze op je allermooist, verkoop oliebollen rond oudjaar, hartjes rond Valentijnsdag. Schilder een mooi schilderij en verkoop het aan de hoogste bieder of denk eens aan een droomdekentje haken of breien.

Verkoopactie

Verkoop je goede maar nog mooie en goede spullen op een braderie of met Koningsdag. Je kunt ook lootjes maken en verkopen. Die prijs kan iets van jezelf zijn, maar ook iets wat het bedrijf van je moeder of oom ter beschikking stelt. 

Natuuractie

Op Nationale Boomplantdag (maart) planten wij een Regenboogbos in samenwerking met Natuurmonumenten. Jullie serviceclub of bedrijf kan dit evenement voor ons organiseren.

Inzamelingsactie

Vraag of je op het bedrijf van je vader een pot met drop mag neerzetten. Als collega's een dropje nemen, doen ze een donatie in de pot. Bij de plaatselijke supermarkt kun je de Regenboogboom als goed doel voordragen bij de statiegeldautomaat.

123inkt.nl regenboogboom

Of je zamelt inktcatridges in en levert deze in via 123inkt.nl en doneert aan de Regenboogboom. Meer info: klik op het logo. 

 

Feestelijke actie

Organiseer met je vrienden een evenement, een dansfeest of een kookavond. Laat je gasten entree betalen en zamel zo geld in voor De Regenboogboom.

Justgiving actie

justgiving regenboogboomJustgiving is een betrouwbaar platform dat gebruikt kan worden om geld in te zamelen voor een goed doel. Je kunt een eigen actiepagina aanmaken en je netwerk vragen je te sponsoren of te doneren. Klik op het logo van JustGiving en zie hoe je een pagina kunt aanmaken.

Bel ons! Tel. 035 588 1660

Wil je je aanmelden of zit je nog te broeden op een andere actie, neem dan contact met ons op. We kunnen altijd met je meedenken.

Jouw grootste bijdrage is het feit dat jij ons een warm hart toedraagt en vertelt over het werk van de Regenboogboom.

Ik word donateur of sponsor

Rob & Emiel, finalisten van de Nieuwe Uri Geller en tvprogramma Streetmagic:

rob en emiel steunen de regenboogboom"In onze shows creëren wij magie, verwondering en plezier voor onze gasten. En dat pakt vaak heel mooi en verrassend uit, dan weer met een lach, dan weer in een moment van ontroering. De vrijwilligers van de Regenboogboom doen dat op hun eigen en unieke wijze ook, met warme aandacht voor kinderen die dat nodig hebben. Kinderen die plotseling worden overvallen door een gebeurtenis waardoor alles uit balans is. Wij spreken onze waardering uit voor het mooie werk dat de Regenboogboom al bijna 25 jaar doet voor kinderen in Nederland."


Wij vinden het fantastisch als jij ons werk financieel of in natura wilt ondersteunen. Zo help jij ons helpen!

Kleurrijk en persoonlijk

Met jouw bijdrage kunnen we kinderen en hun ouders helpen die plotseling om wat voor reden dan ook de controle over hun eigen leven zijn verloren. Wij doen dat met onvoorwaardelijke aandacht, kleurrijk en persoonlijk.

Financieel

Je kunt je financiële bijdrage overmaken op het rekeningnummer van de Regenboogboom: NL07 INGB 000 44 88 569.

Verlanglijstje

Je kunt ons op verschillende manier in natura helpen. Wij zijn erg blij met:
- een professioneel koffiezetapparaat
- advertentieruimte in een krant of tijdschrift
- materiaal voor onze droomdekentjes. Je kunt het opsturen of langs brengen bij een van de verzendpunten.

Zegt het voort!

Jouw grootste bijdrage is het feit dat jij ons een warm hart toedraagt en vertelt over het werk van de Regenboogboom.

> Zie hier wie ons al als sponsor of donateur ondersteunt
> Waar staat de Regenboogboom voor

Doneer nu!

 

 

 

ANBI keurmerk goeddoel CBF

ANBI keurmerk
De Regenboogboom is aangemerkt als ANBI instelling bij de belastingdienst. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Door slim gebruik te maken van het belastingvoordeel kun je meer te schenken met hetzelfde geld omdat de Belastingdienst na aangifte inkomstenbelasting het verschil terugbetaalt. Je kunt het voordeel houden of schenken aan de Regenboogboom.
Check de ANBI status

CBF keurmerk goeddoel ANBI CBF Keurmerk
Sinds 2008 heeft de Regenboogboom het CBF Keurmerk. Dit keurmerk krijg je niet zomaar. Je moet voldoen aan de criteria van het CBF over onder andere het bestuur, het beleid, fondsenwerving, de bestedingen en de verantwoording waar het geld aan wordt besteed. Voor meer informatie over het CBF: www.cbf.nl

Je spreekbeurt over de Regenboogboom

Het spreekbeurt pakket van de Regenboogboom

Wat leuk dat je overweegt je spreekbeurt te houden over Stichting de Regenboogboom! 

Spannend

Een spreekbeurt houden is altijd spannend. We kunnen je helpen bij het maken van een goede spreekbeurt en sturen je daarvoor graag ons spreekbeurtpakket toe. Daarin zitten allerlei hulpmiddelen om van je spreekbeurt een succes te maken, zoals onze cd's en een echte kristal.

Wij geven je hier alvast een paar tips:

1. Bereid je goed voor. Zoek informatie op internet over je onderwerp. Schrijf op wat je wilt vertellen, lees het een paar keer hardop voor en maak daarna een lijstje met de belangrijkste kernwoorden uit je verhaal. Schrijf je kernwoorden op een hulpbriefje dat je tijdens je spreekbeurt in je hand houdt of voor je legt, dan raak je niet de draad van je verhaal kwijt.
2. Oefen je spreekbeurt een paar keer voor de spiegel én voor je familie.
3. Laat tijdens de spreekbeurt een filmpje zien of foto’s. Daarmee houd je de aandacht van je klasgenoten goed vast. Op YouTube vind je allerlei filmpjes over de Regenboogboom. 
4. Zorg voor een goede zin om je spreekbeurt af te sluiten. Met een mooi citaat of een grapje bijvoorbeeld. En daarna vraag je of er nog vragen zijn.

Vrijwilliger Michael Sip voor je spreekbeurt vragen over de Regenboogboom

Heb je nog vragen?

Dan mag je altijd mailen met onze enthousiaste vrijwilliger: Michael Sip
Zijn mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hij denkt graag met je mee.

Laat je ons weten hoe je spreekbeurt ging? Dat vinden we erg leuk.

Ervaringen met een spreekbeurt over de Regenboogboom:

Mama Tessa vertelt over de spreekbeurt van haar dochter:
“Vandaag was dan het eindelijk zo ver. Ze had veel geoefend en was flink geholpen door de Regenboogboom en dan vooral door Michael Sip. Hij was er vandaag bij en gaf onze prinses een heuse koninklijke behandeling. Ze vertelde over de wens van Holly, liet droomdekentjes zien aan haar klas en ook het kristal en cd kwamen aan bod. Ze heeft het geweldig gedaan, onze kanjer. Ze heeft het ook moeilijk nu haar broertje weer in het ziekenhuis ligt. Dank jullie wel voor alle begeleiding.”

Marly vertelt over haar spreekbeurt:
“Ik heb mijn spreekbeurt over de Regenboogboom gedaan en het was een succes. Het onderwerp vonden de kinderen in mijn klas zo interessant dat ze lang over door bleven gaan. Niet alle kinderen vonden het een geweldig onderwerp, maar daar heb ik me niet zoveel van aangetrokken. Mijn meester was er anders wel erg over te spreken en vond het een verrassend onderwerp.”

Boek Levensvitaminen

levensvitaminen boek regenboogboom

 

Het boek Levensvitaminen

Renée en Evert-Jan van Zandvoort, oprichters van Stichting de Regenboogboom, schreven het boek Levensvitaminen. Levensvitaminen kan helpen om het plezier weer terug te brengen in je leven, wanneer een ramp je gezin treft. 

Help, een ramp

Een ramp in het gezin, daar is niemand op voorbereid. Alle zeilen moeten worden bijgezet en je hebt het beste van jezelf en van elkaar nodig om met zo min mogelijk schade door deze storm te komen. Hoe fijn is het als je ondanks de ramp kunt blijven leven, spelen en plezier maken.

Herkenbaar

Levensvitaminen geeft inzicht in de rollen van de verschillende gezinsleden en helpt je te begrijpen hoe de ander in elkaar zit en reageert. Het boek biedt een schat aan ervaringen van kinderen en ouders, herkenbare voorbeelden voor vaders en moeders en leuke opdrachten voor het hele gezin.

boek levensvitaminen regenboogboom

Huisapotheek

Levensvitaminen is de nieuwe huisapotheek voor het hele gezin. Herinner elkaar ze dagelijks in te nemen. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Het boek kun je bestellen in onze webshop voor € 19,95  inclusief verzending. Klik HIER

 

Meer over de schrijvers weten, klik op het filmpje

In 2014 kwam onze droom uit. Het boek Levensvitaminen:

Oriëntatie-avond

Voor nieuwe vrijwilligers worden regelmatig oriëntatie-avonden georganiseerd.
De eerstvolgende oriëntatieavond is van 19.30 - 21.30 uuop maandag 12 januari 2015 (Soest). Wil je een volgende keer kennismaken? Dat kan op maandagavond 18 mei, 7 september of 9 november 2015

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie

Hier ziet u de mensen die achter de schermen heel druk bezig zijn!

Ontmoet de directeur, onze medewerkers op kantoor, onze coördinatoren en het bestuur.

renee van zandvoort regenboogboom

Renée van Zandvoort, directeur en oprichter Regenboogboom
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Renée aan het woord: "Ik word enthousiast van kinderen die ondanks de uitdagingen waar ze mee te maken hebben altijd blijven gaan voor leven, van onze vrijwilligers die kinderen bezoeken of droomdekentjes maken en van mensen die ons steunen met hun warme hart: samen maken we de wereld een beetje mooier en daar gaat het toch om in het leven."

 evert jan van zandvoort regenboogboom

Evert-Jan van Zandvoort, oprichter Regenboogboom
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Evert-Jan aan het woord: "Oorspronkelijk opgeleid als Weg- en waterbouw ingenieur ben ik in 1992 gegrepen door het gedachtengoed van de Regenboogboom. Het is mijn levensmissie om alle kinderen van de wereld de mogelijkheid te geven te ontdekken hoe geweldig zij zijn. Ieder kind is een uniek en welkom geschenk aan de wereld, vooral de kinderen zelf mogen dit zo voelen en ervaren."

 

> Enkele vrijwilligers aan het woord
>
 De oprichters van de Regenboogboom aan het woord

 

Onze visie en missie

visie RegenboogboomOnze visie

De Regenboogboom is er voor kinderen, en hun ouders, die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen, en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen.

Onze missie

Het is onze droom alle kinderen van de wereld te laten schitteren en te laten ervaren dat ze vanbinnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen.

Help! Een ramp!

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen.

Je verliest jezelf

Wanneer we ons kwetsbaar voelen, zijn we niet meer op ons best. We kunnen onszelf verliezen door situaties waar we niet op voorbereid zijn.

Moed

Dan heb je kracht en moed nodig om je puurheid in ere te herstellen. Maar hoe doe je dat, als je hele leven op zijn kop staat?

Veilig

De Regenboogboom toont je de weg naar je eigen veilige plek. Een plek zonder ziekte, angst of pijn. Wij noemen dat het Regenboogbos, een metafoor voor een veilige droomplek.

zojijfotografie thuis bezoek regenboogboomRegenboogbos

Waarheen leidt de weg door jouw Regenboogbos? Naar een strand, een racecircuit, een hippe winkel, een piratenschip of een kasteel?

Kracht

Op deze plek kun je weer kracht opdoen zodat je beter opgewassen bent tegen de moeilijke omstandigheden.

Lucht

Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. En je kunt hem elk moment oproepen!

Jezelf zijn

Op deze plek kun je telkens weer even ontladen, opladen en jezelf zijn.

Onvoorwaardelijk

De Regenboogboom biedt je even de onvoorwaardelijke aandacht, op een kleurrijke en persoonlijke manier.

Voor jou

We geven het beste van onszelf, zodat jij ook weer op je best kunt zijn.

Kompas

Onze empathie, warmte, persoonlijke en liefdevolle aandacht vormen het kompas naar je eigen plek. Het Regenboogkristal is als een tastbaar, schitterend kompas, dat je de iedere keer weer de weg naar deze plek toont.

Kristal

Laat het zonlicht op je Regenboogkristal vallen en er verschijnt een prachtige regenboog. Zo toont de Regenboogboom mensen de weg naar hun eigen veilige plek waar ze telkens opnieuw kracht kunnen opdoen.

Laat jezelf weer schitteren

> bezoek aanvragen
> Holly's verhaal, ontdekker van het Regenboogbos
> De oprichters van de Regenboogboom aan het woord

Het Regenboogbos

"Wat weet de Regenboogboom steeds weer een fijne sfeer neer te zetten, waarin iedereen er mag zijn. Wat was het bijzonder om samen met onze dochter een boom te planten. Dat zij ook maar goed mag wortelen en met al haar kracht mag volgroeien."

Een regenboogbosje planten in Madurodam

Eerbetoon aan alle kinderen

Op Nationale Boomplantdag in maart plant de Regenboogboom in samenwerking met Staatsbosbeheer een Regenboogbos. Het bos is een eerbetoon aan al die moedige en bijzondere kinderen, die ons steeds weer laten zien dat het leven de moeite waard is en vol met wonderen.

Verbinding

Met het planten van bomen en het creëren van een bos verbinden gezinnen de liefde voor het leven van hun kind, broer of zus aan het proces van het aanleggen van een heel bos, niet aan één specifieke boom. De Regenboogbossen gaan niet per se over kinderen die overleden zijn.

Het planten van het Regenboogbos in Almere

Natuur

Na het planten neemt de natuur in al zijn kracht de zorg voor het Regenboogbos over, bijgestaan door Staatsbosbeheer.

De regenboogbossen zijn te vinden:

op Texel (sinds 2003), Krimbos, vlakbij de vuurtoren
in Almere (sinds 2004), stadslandgoed de Kemphaan
in Schoonoord (sinds 2005), vlakbij het Pieterpad
in Bentwoud (sinds 2007)
in Madurodam (sinds 2007), Den Haag
in Zwijndrecht (sinds 2008), het Develbos
in Philippine (sinds 2011), het Braakmanbos

Wil je ons helpen om in maart weer een regenboogbos te planten? Wellicht kun je als projectcoördinator aan de slag.

> Lees meer over de ontdekker van het Regenboogbos

Droomdekentjes.nl >

Droomdekentjes

Genieten onder een droomdekentje van de RegenboogboomDroomdekentjes zijn unieke met liefde gemaakte dekentjes, waar een kind lekker onder kan wegdromen naar een veilige plek. Onze vrijwilligers haken, breien of quilten ze met veel persoonlijke aandacht speciaal voor alle kinderen die wel zo’n plek kunnen gebruiken.

Veilige plek

Kinderen die plotseling om wat voor reden dan ook de controle over hun eigen leven zijn verloren, hebben behoefte aan zo’n eigen, veilige plek. Een plek waar geen pijn en verdriet is, waar ze zichzelf kunnen zijn en hun kracht in ere kunnen herstellen.

Kleurrijk en persoonlijk

Droomdekentjes bieden zo’n plek. Ze zijn daarbij ook het symbool voor alles waar de Regenboogboom voor staat: ze geven even onvoorwaardelijke aandacht op een persoonlijke en kleurrijke manier.

Wat jij kunt doen:

Een droomdekentje aanvragen
Een droomdekentje maken
Materialen verzamelen voor droomdekentjes

Gek op handwerken

Ben je gek op breien, haken of quilten, maak dan een Droomdekentje en schenk deze aan de Regenboogboom. Wij zorgen dat je dekentje terechtkomt bij een kind dat een veilig plekje kan gebruiken.

Stof voor droomdekentjes gevraagd

Materialen

Maandelijks versturen we ruim honderd droomdekentjes. Het spreekt vanzelf dat we daarvoor de nodige materialen kunnen gebruiken. Je kunt voor ons fyberfill voor de vulling verzamelen en katoenen, frisse, vrolijke stofjes van bijv. kleding, kindergordijnen of dekbedovertrekken. Ook garen en wasbare wol kunnen wij goed gebruiken voor gehaakte en gebreide droomdekentjes.

Bel je eerst? 035 588 1660

Je kunt de stoffen opsturen naar Stichting de Regenboogboom, Postbus 329, 3760 AH Soest. Je kunt de stoffen ook langs brengen bij Lange Brinkweg 77 in Soest. Bel dan eerst even 035 - 588 16 60 om te horen of er vrijwilligers aanwezig zijn. Er zijn ook verzendpunten elders in Nederland, waar de materialen afgegeven kunnen worden.

Droomdekentjesmaakdag

Onze quilters werken alleen of gezellig samen in groepen. In oktober is er jaarlijks een landelijke droomdekentjesmaakdag. Dan komen maar liefst honderd quilters uit het hele land bij elkaar om samen aan lange tafels droomdekentjes te naaien, breien of haken. Een heel bijzonder evenement, kijk maar eens naar het filmpje!

In dit filmpje zijn enkele mooie droomdekentjes te bewonderen die gemaakt zijn op de droomdeken maakdag:

 

Wil je weten of er een quiltgroep bij jou in de buurt is?
Stuur dan een mail naar de coördinator Ineke Nollet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een bezoek van de Regenboogboom laat je weer schitteren

Tijdens een Regenboogboom-bezoek ontdekken ouders en kinderen hoe ze, op geheel eigen wijze, steeds het beste in elkaar en zichzelf kunnen blijven aanspreken.

 • De Regenboogboom biedt je even de onvoorwaardelijke aandacht, op een kleurrijke en persoonlijke manier.
 • We geven het beste van onszelf, zodat jij ook weer op je best kunt zijn.
 • We zijn er onvoorwaardelijk voor jou, en staan op een kleurrijke manier naast jou.
 • Onze empathie, warmte, persoonlijke en liefdevolle aandacht vormen het kompas naar je eigen, veilige droomplek.

Waar wij op bezoek komen

Onze vrijwilligers komen in (academische) ziekenhuizen, instellingen, thuis en op school.

Regenboogboom vrijwilliger op bezoek

Wat wij tijdens een bezoek doen

Voor je kind, en voor jullie!

Een bezoek van de Regenboogboom is vooral veilig, ontspannend en leuk. Het kind een veilig gevoel geven staat voorop. Twee vrijwilligers zingen liedjes, vertellen verhalen en gaan op een speelse ontdekkingsreis: een prettige manier om eigen kracht en waardigheid terug te vinden.

Droomwereld

Met een Regenboogboom vol kristallen nemen we de kinderen mee naar hun eigen droomwereld. In plaats van de problemen van alledag komt er ruimte voor een plek waar een kind zichzelf kan zijn, kan ontladen en kracht op kan doen.

Kristal

Die kracht kan later ook weer opgeroepen worden. Een kristal, geplukt uit de Regenboogboom, helpt je herinneren hoe. Zo laat jij jezelf weer schitteren!

zojijfotografie thuis bezoek regenboogboom

Bezoek door professionele vrijwilligers

Onze vrijwilligers volgen een professioneel trainingstraject voordat zij kinderen bezoeken.

Selectie en training vrijwilligers

Voordat een vrijwilliger aan het trainingstraject begint, doorloopt hij of zij eerst een selectieworkshop. Daarna volgen vijf trainingsdagen.

Meedraaien in het ziekenhuis

Nieuwe vrijwilligers draaien eerst boventallig mee in het ziekenhuis. Als de nodige ervaring is opgedaan, is het trainingstraject afgerond. Een nieuw opgeleide bezoekvrijwilliger gaat altijd op stap met een ervaren bezoekvrijwilliger.

"Heel bijzonder wat jullie voor kinderen als mijn zoon doen. Zijn broertje vond het ook erg leuk en hij zei toen jullie weg waren: "Normaal gaat het alleen over mijn broertje en nu ook over mij en papa en mama."

> Meer over de Regenboogboom in het ziekenhuis
> Meer over de Regenboogboom bij jou thuis
> Meer over de Regenboogboom op school
> Meer over de Regenboogboom in de instelling

Vraag bezoek aan

Vraag een bezoek aan

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Regenboogboom op bezoek

Contact en organisatie gegevens

Stichting de Regenboogboom
Postbus 329
3760 AH Soest
Tel.: 035 - 588 16 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK:  41 15 78 72
ANBI: 8025.55.676
IBAN: NL07 INGB 000 44 88 569

Bezoekadres:

Lange Brinkweg 77
3764 AX Soest

Contactformulier

U kunt dit contactformulier gebruiken wanneer u informatie wilt aanvragen. U vult hiertoe onderstaand formulier volledig in en wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u op nemen.

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

De Regenboogboom op bezoek

Het is niet eerlijk als kinderen ernstig ziek worden, met onrecht of een ongeluk te maken krijgen.

Daar wil je kinderen voor behoeden en toch kan het zomaar gebeuren. Als volwassene wil je er dan alles aan doen om het kind te helpen, alleen heb je zelf ook het gevoel dat de bodem onder je voeten is weggevallen: je bent boos en verdrietig. Het enige wat je kunt doen is het kind troosten, afleiden en vermaken. Dat zijn belangrijke dingen die het leven voor het kind prettiger kunnen maken. Maar zodra jij weg moet is het kind alleen en het probleem niet weg.

Ons doel is kinderen laten zien hoe geweldig ze zijn en wat ze allemaal in huis hebben.

Daarvoor laten we hen het Regenboogbos ervaren; een metafoor voor een plek waar kinderen voor zichzelf weer kunnen ontdekken welke geweldige kwaliteiten ze hebben.

Daarmee kunnen ze het leven voor zichzelf aangenamer maken en ervaren hoe het voelt om weer controle te hebben.

Tijdens het Regenboogboom bezoek gaan onze vrijwilligers met het kind op zoek naar een veilige droomplek. Het kind ontdekt op die plek zijn onuitputtelijke bron van mogelijkheden; hoe goed sterk en bijzonder het is. Daarbij horen bijvoorbeeld ook vrienden, vriendinnen en dieren die belangrijk voor ze zijn, waarom dat is en hoe je daarmee verbonden kunt blijven en nog veel meer. Dit zijn allemaal onderwerpen waar je blij van wordt en waarvan je weet dat je daar goed in bent; ze geven je het gevoel dat je ertoe doet.

Tijdens het bezoek ontdekken kind en aanwezige ouders hoe makkelijk ze elkaar op deze manier kunnen ondersteunen. Een regenboogkristal (het symbool voor schittering en verwondering) kan als herinnering, maar ook als kompas dienen om steeds weer terug te gaan naar je eigen Regenboogbos. Je kunt nou eenmaal niet bepalen hoe de wind waait, wel hoe je je zeilen wilt zetten.

Soms kun je wel wat hulp gebruiken!

Stichting de Regenboogboom heeft een aantal producten en diensten ontwikkeld waar je zelf mee aan de slag kunt, los van onze bezoeken.

Je kunt ze bestellen of downloaden omdat ze je steun geven, omdat je ze mooi vindt of omdat het past bij wat je zoekt.

Ze kunnen je helpen de weg te vinden naar jouw eigen, veilige plek. De plek waar jij telkens weer kunt ontladen, nieuwe kracht op kunt doen en jezelf kunt zijn.

Kijk maar eens rond in het menu, er zit vast iets bij voor jou!

Soms kun je jezelf kwijtraken door een situatie waar je niet op voorbereid bent.

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen.

Veilige plek
Wat je dan nodig hebt is een veilige plek, waar je kunt ontladen, op kracht kunt komen en jezelf kunt zijn.

Ruimte, licht en lucht
Onze empathie, warmte en liefdevolle aandacht vormen het kompas naar die veilige plek. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken, zodat jij weer kunt schitteren.

Kleurrijk en persoonlijk
Wij bieden voor even de onvoorwaardelijke aandacht, op een kleurrijke en persoonlijke manier.

De Regenboogboom laat je weer schitteren.

regenboogboom

Wat wij doen

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en die zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen.

Wanneer we ons kwetsbaar voelen, zijn we niet op ons best.

De Regenboogboom toont kinderen en hun ouders de weg naar hun eigen veilige plek. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je weerbaarheid, veerkracht en eigenwaarde kunt versterken.

Onze empathie, persoonlijke en liefdevolle aandacht vormen het kompas naar je eigen veilige plek. Een plek waar je kunt ontladen en jezelf kunt zijn, telkens weer.

regenboogboom fun

Inschrijven nieuwsbrief

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Inschrijven nieuwsbrief

Mei 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31