Doneer nu!

Vrijwilliger Liny Coenen

Onze vrijwilliger Liny doet een Regenboogboom bezoekMijn naam is Liny Coenen. Geboren in 1944, getrouwd met Harry, moeder van een dochter en een zoon, schoonmoeder en Oma van 6 prachtige kleinkinderen. Vóór mijn pensioen was ik 42 jaar kleuterleidster. Werken met kinderen zit dus al heel lang in mijn bloed.

In november 2009 kwam mijn man thuis van een gesprek met een vertegenwoordiger van de Regenboogboom. De Kiwanisclub uit Sittard was op zoek naar een goed doel waar ze een gedeelte van de opbrengst van een muziekvoorstelling aan konden schenken. Zijn verhaal en vooral zijn woorden: “Dit is iets voor jou”, heeft ervoor gezorgd dat mijn leven een plezierige wending kreeg.

Geen geraniums, maar een gedegen training met super gemotiveerde mensen 

Wat heb ik een mooie tijd gehad tijdens de trainingen om samen te zijn met mensen die iets van zichzelf willen geven, maar ook eerst naar zichzelf durven te kijken. Samen het wij-gevoel ontdekken en elkaar steunen daar waar nodig. 

Regenboogboom vrijwilliger in blijf van mijn lijf huis

De eerste bezoeken waren best spannend en ieder bezoek is anders. Iets dat ik nu na vele jaren nog steeds zo ervaar. De ene keer ben je er vooral voor het jonge kind, dan weer voor de ouders en opa en oma of zelfs voor ouderen in het verzorgingstehuis. Heerlijk om te merken dat je welkom bent en dat je iets kunt betekenen voor degene die het even (of langer) moeilijk heeft, op een plek waar hij of zij liever niet is, zoals een ziekenhuis of een Blijf-van-mijn-lijf-huis. De bezoeken aan het Blijf-van-mijn-lijf-huis vind ik ook erg bijzonder, omdat je moeders met hun kinderen langere tijd mag helpen om weer in zichzelf te geloven en te herontdekken dat ieder mens bijzonder, mooi en sterk is.

Hier bouw je echt iets samen op

Liny, vrijwilliger van de Regenboogboom, op thuisbezoekZe kijken naar je uit, schenken je hun vertrouwen en nemen je mee in hun verdriet. Voor hen probeer ik, zoveel ik kan en nodig is, spulletjes te verzamelen als ze naar hun nieuwe “huisje” gaan om een nieuw leven op te bouwen en opnieuw gelukkig te zijn samen. Niet meer op de vlucht,  maar een veilige plek met  vriendjes voor de kinderen en mensen die ze kunnen vertrouwen. Geweldig als dat weer lukt. Het is zo bijzonder om te ervaren hoe belangrijk je op zo’n middag voor deze kinderen en hun moeders kunt zijn. Ze zijn ontzettend blij met een kristal, een warme deken, een knuffel of een boek. Samen praten, zingen en bellenblazen, het is echt een feestje.

Droomdekens en knuffels

Liny organiseert bijeenkomst waar ouderen droomdekentjes breienDeze dekens en knuffels worden gebreid en gehaakt door oudere mensen, thuis alleen of in groepjes samen. Daarnaast zijn er groepen in bejaardenhuizen, kloosterzusters of verzorgingstehuizen en ook een groep dames van de Zonnebloem. Dit breiproject is gestart doordat ik een oproep in december 2013 in een weekblad deed. Er melden zich 300 dames om garen te doneren en of te breien. Ik heb nooit geweten dat er zoveel mensen zijn die iets voor een ander willen doen. Wat zijn ze trots als er weer een paar dekens klaar zijn. 

De resultaten zijn geweldig. Steeds weer willen de “Breisterren” horen waar hun kunstwerken naartoe gaan en vragen ze naar verhalen over de kinderen die ik heb bezocht en een deken hebben gekregen. Het is geweldig om ook deze bezoekjes te doen. Ik vertrek naar huis met zakken vol droomdekens en knuffels en zij blijven achter met het blije gevoel dat ze iets voor een ander hebben kunnen betekenen.

Het “werken” als vrijwillger voor de Regenboogboom is voor mij heel bijzonder

Regenboogboom vrijwilliger thuisZiekenhuisbezoeken, klassenbezoekjes, huisbezoeken, bezoeken aan communicantjes die geld willen doneren; dit zijn allemaal hele verschillende bezoeken, maar ze hebben één ding gemeen: praten over de kracht die in ieder mens zit, namelijk ”Berenkracht” en dromen over een veilige plek.

Ik ben dankbaar dat de Regenboogboom op mijn pad is gekomen. Ik ben erdoor veranderd, rijker geworden. Het gevoel dat ik iets voor een ander kan betekenen, er voor mensen kan zijn, maakt mij blij en gelukkig.

De trainingen waren en blijven van grote waarde, het is goed om af en toe naar jezelf kijken en even bij te tanken. Daarnaast samen met een vrijwilliger op stap naar iemand die het nodig heeft, het waard is dat er iemand aandacht aan hem/haar schenkt, maakt mij sterk en blij. Ik hoop dan ook oprecht dat ik nog heel veel bezoeken, waar dan ook, kan en mag blijven doen. Want dan voel ik mij rijk, gelukkig en bevoorrecht.

Ook vrijwilliger worden? Klik hier voor meer informatie.

Leer nog meer van onze vrijwilligers kennen.

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30