Doneer nu!

Vrijwilliger Willemien Frudiger

vrijwilliger willemien frudiger regenboogboom

Vrijwilliger bij de Regenboogboom

"Sinds 2008 ben ik vrijwilliger bij stichting de Regenboogboom. Ooit had ik over de Regenboogboom gelezen in een tijdschrift. Het verhaal van een moeder van een ernstig ziek dochtertje, dat bezoek had gekregen van vrijwilligers van de Regenboogboom, raakte mij zeer diep vanbinnen. Op dat moment was er in mijn leven echter nog geen ruimte voor vrijwilligerswerk. Druk als ik was als moeder van twee jonge kinderen en met een baan als logopedist in een academisch ziekenhuis. Het uitgeknipte artikel leefde voort als een droom in mijn bureaula voor later als ik tijd had.

Krachtig

Dat deze tijd zo snel zou komen kon ik toen nog niet vermoeden. Snel daarna werd bij mij de diagnose lymfklierkanker gesteld. Een periode brak aan die mij als nooit tevoren deed beseffen hoeveel kracht een mens heeft en hoe belangrijk het is de weg naar deze kracht steeds weer te vinden. Eenmaal hersteld was het voor mij duidelijk hoe ik zin wilde geven aan het schitterende leven dat ik weer terug gekregen had.

Regenboogoboom vrijwilliger Willemien in het ziekenhuis

Passie gevonden

Ik bezocht de ori├źntatieavond van de Regenboogboom en dit voelde gelijk als thuiskomen. Zo mooi om mijn passie gevonden te hebben en mijn droom te leven. Na een heel waardevolle training waarin ik geweldige mensen leerde kennen, ging ik kinderen bezoeken in ziekenhuizen in Leiden en omgeving.

Dit bezoek blijft me bij

Een bezoek dat ik mij nog goed herinner is het bezoek aan een jongen van zestien jaar. Toen wij zijn kamer binnen kwamen lag hij behoorlijk ziek in bed. Een gebroken kind, boos op de wereld dat dit hem kon overkomen. Zestien is best een heel stoere leeftijd. In eerste instantie reageerde hij onverschillig. Toch mochten we bij zijn bed komen zitten. We legden uit wat we deden en vroegen hem of hij een plek wist waar hij op dit moment in zijn gedachten naar toe zou willen. Die plek wist hij gelijk. Hij wilde weer naar de bergen in Oostenrijk waar hij afgelopen zomer met zijn ouders en vriendin had doorgebracht. Elk detail beschreef hij ons. Hoe het eruitzag, hoe het rook, welke geluiden hij daar hoorde en bovenal hoe heerlijk hij zich daar voelde. Al pratend veranderde hij van een gebroken kind in een kind vol kracht. Toen wij weggingen vertelde hij ons dat het mooie van ons bezoek was dat hij hier iets mee kon. Steeds weer kon hij terug gaan naar die heerlijke plek waar hij niet ziek was, waar hij helemaal zichzelf kon zijn.

Regenboogboom vrijwilligers op bezoek

Ogen die weer gaan schitteren

Bij ieder bezoek ervaar ik weer hoe ongelooflijk veel kracht kinderen hebben. Door omstandigheden kan de weg naar die kracht soms kwijt zijn. Het kompas te mogen zijn die kracht weer te vinden is zo geweldig om te doen. Ogen die weer gaan schitteren is het mooiste cadeau."

> Ook jij kunt vrijwilliger worden bij de Regenboogboom.
> Nog meer van onze vrijwilligers leren kennen.
> Lees interview met Willemien in Kind & Zorg

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30