Doneer nu!

Vrijwilliger Yvette Tick

yvette tick bezoek regenboogboomAls trotse moeder van twee jonge kinderen met daarnaast een baan was het gezien de drukte die dat met zich meebrengt niet heel logisch dat ik ook nog vrijwilligerswerk zou gaan doen. Maar na het eerste contact met de Regenboogboom kon ik gewoon niet anders. Wat een geweldig werk, wat betekenen deze mensen ongelooflijk veel in de levens van kinderen en ouders. Daar wilde ik deel van uit maken! Mag ik een voorbeeld geven van wat het voor me betekent?

Op een ochtend wanneer ik klaarsta om naar een ziekenhuisbezoek te vertrekken zegt mijn oudste van 3:

"Mama gaat naar de kindjes in het ziekenhuis"

De jongste (2) kijkt hem bedenkelijk aan en vraagt: "Vindt mama leuk?" Ik snap zijn vraag, want het ziekenhuis klinkt natuurlijk helemaal niet leuk. Ik denk na, hoe leg ik hem uit wat ik de kinderen in het ziekenhuis ga vertellen?

libelle regenboogboom yvette tickWant eigenlijk vertel ik ze vrij weinig: we helpen ze vooral herinneren aan iets dat allang in hen zit. Het moment dat je ziet dat een kind die innerlijke kracht weer bij zichzelf vindt is voor mij alsof de zon doorbreekt. En ieder kind heeft het al in zich, zelfs de baby's. Dat zijn trouwens mijn favoriete bezoeken. Ik had niet gedacht dat die al zo goed zouden snappen wat een reis naar het Regenboogbos inhoudt. Maar dat snappen ze echt wel, en ze maken het vaak meteen ook even duidelijk aan hun ouders. Wat een bundeltjes superkracht zijn die kleinsten.

Het stralende dat uitgaat van de kinderen en de reacties van ouders die hun zieke kind weer zien glunderen zijn onbetaalbaar. Wat ik nog eens extra fijn vind is dat we zowel de kinderen als de ouders iets blijvends meegeven: een manier om die innerlijke kracht bij zichzelf aan te kunnen boren wanneer dat even nodig of fijn is. We laten een kristal achter als geheugensteuntje, en ze kunnen voortaan altijd terug naar hun veilige droomplek. Soms komen we op de gang van het ziekenhuis kinderen tegen met hun kristal stevig in hun hand geklemd en een blik in hun ogen die zegt dat ze de hele wereld aankunnen. Nou dan glunder ik zelf ook! Mijn gedachten worden onderbroken door een vrolijk stemmetje:

"Mama blij van kindjes ziekenhuis"

Mijn jongste. Hij had geen uitleg nodig. Want hij zag aan me welk effect dit werk op mij heeft. Het maakt me ontzettend gelukkig. Ik ben supertrots dat ik deel uitmaak van de Regenboogboom. Vanwege het werk, maar stiekem ook vanwege de mensen: de mensen die zich op welke manier dan ook inzetten voor de stichting zijn de meest warme, oprechte, betrokken en vaak ook knotsgekke mensen die je kunt vinden, in de meest positieve zin van het woord. Ik voel me er hartstikke thuis en blijf dit werk hopelijk nog vele, vele jaren doen.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers

Wil jij ons komen helpen met dit belangrijk werk? Word vrijwilliger en help kinderen bij hun reis naar het Regenboogbos. 

Meer verhalen lezen van onze vrijwilligers.

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30