Doneer nu!

Renee en Evert Jan e1403517069184Evert-Jan en Renée van Zandvoort zijn vanaf 1986 samen en vanaf 1990 getrouwd.

Evert-Jan is opgeleid als Civiel technisch ingenieur, betonconstructies en integratief kindertherapeut. Renée is opgeleid als beeldend kunstenaar, docent, NLP master-advanced en imago coach.

Samen hebben zij in 1992 stichting de Regenboogboom opgericht. Hun droom is alle kinderen van de wereld te laten ervaren dat ze vanbinnen de kracht hebben om alle uitdagingen aan te kunnen. Ze wonen met hun hondjes Prins en Fay in Soest.

Klik op de foto voor een filmpje van Evert-Jan en Renée

Een korte historie Wanneer Renée en Evert-Jan samen komen is Renée op dat moment veelbelovend beeldend kunstenaar en Evert-Jan Civiel technisch ingenieur gespecialiseerd in betonconstructies en projectmanagement adviseur bij grote infrastructuurprojecten. Beiden hebben zij het gevoel dat hun leven een groter doel heeft.

Vanaf hun huwelijk in 1990 stellen zij een groot deel van hun leven ten dienste van medemensen in nood. Daarbij trachten zij steeds de draagkracht van de ander te vergroten. Zij organiseren persoonlijke ontwikkeling cursussen, mannengroepen en vrouwengroepen.

In 1991 maken zij in Engeland kennis met het verhaal van Holly en `The Rainbow Tree’. Enkele maanden later introduceren zij succesvol de Regenboogboom in de Nederlandse ziekenhuizen. Vanaf dat moment neemt de Regenboogboom een centrale rol in in hun leven. Vanuit hun huiskamer in Den Haag groeit stichting de Regenboogboom uit tot een landelijke organisatie die jaarlijks duizenden kinderen bereikt. In 1998 organiseren zij onder de naam Wolf-Song IX een vredesconferentie van oorspronkelijke volkeren.

Dat het leven geen garanties biedt ervaren zij dagelijks van heel dichtbij. Ook het feit dat zij zelf geen kinderen hebben kunnen krijgen zien zij op die manier. In 2006 studeert Evert-Jan af als integratief kindertherapeut. In de zorg voor en rondom kinderen is het belangrijk dat je de taal van alle betrokken professionals kunt spreken. Naast haar inspirerende bijdrage bij de Regenboogboom heeft Renée zich gespecialiseerd in het coachen en opleiden van mensen op het gebied van persoonlijke stijl, imago en branding.

De Regenboogboom is er voor alle kinderen tussen de 0 en 120 jaar en daarbij is iedereen even belangrijk. Het boek Levensvitaminen is een eerste stap in hun persoonlijke missie alle grote en kleine mensen de mogelijkheid te geven het beste van zichzelf en elkaar te blijven zien.

De geboorte van een nieuw medicijnkastje

Klik hier voor een kort filmpje

Inhoudsopgave

(lees vooraf de bijsluiter)

 1. Klop, klop, mogen we even binnenkomen
  Wij hebben iets voor jullie allemaal.
 2. Een onzichtbare olifant in de kamer
  Ineens was alles anders… Als er iets heftigs gebeurt in het gezin, dan treft dat iedereen op veel verschillende manieren.
 3. Het Regenboogbos
  Naar een wereld van onbegrensde mogelijkheden.
 4. Het Regenboogbos voor kinderen tussen de 0 en 120 jaar
  Krijg toegang tot je veerkracht en je innerlijke kwaliteiten.
 5. Iedereen is vanbinnen gewoon goed…
  Je hebt in jezelf alles wat je nodig hebt. Soms ben je dat gewoon even vergeten.
 6. Er was eens… een gezin
  Het is het belangrijkste wat je hebt in je leven. Belangrijk genoeg om het een koninkrijk te mogen noemen.
 7. Jullie eigen unieke koninkrijk
  Koning of koningin zijn is geen keuze, je wordt het vanzelf.
 8. Levensvitaminen
  Levensvitaminen helpen je het beste in jezelf en in elkaar naar boven te brengen.
 9. Leven in een 8-baan
  Het leven is niet eerlijk en biedt geen garanties.
 10. Na elke storm vieren we een feestje
  Elk leven is het waard om gevierd te worden.
 11. Praktische informatie
  Stichting De Regenboogboom en haar activiteiten, handige websites om te bezoeken, etc.

inleiding illu1

Levensvitaminen is een boek met ervaringen van kinderen, herkenbare voorbeelden voor vaders en moeders en leuke opdrachten voor het hele gezin. Bedoeld om jou en je gezin te inspireren dat je elke situatie aan kunt.

Wanneer ineens iets ergs je gezin treft, lijkt soms alles uit elkaar te vallen. Je wordt geleefd door de omstandigheden en hoe zeer je ook je best doet, het lijkt nooit goed genoeg te zijn. Levensvitaminen helpt je om het plezier weer terug te brengen in jullie leven. Het geeft inzicht in de rollen van de verschillende gezinsleden en het helpt je te begrijpen hoe de ander in elkaar zit en reageert.

Het boek is geschreven door Renée en Evert-Jan van Zandvoort, oprichters van stichting De Regenboogboom. De ervaringen van de afgelopen twintig jaren, de verhalen van de kinderen en hun ouders, gecombineerd met de eigen methodiek is verwerkt tot dit praktische boek.

Wil je meer weten over stichting De Regenboogboom bezoek dan de website.

stichting de regenboogboom logo new

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30