Doneer nu!

Laat kinderen met een ziekte of handicap hun eigen kracht beleven in elke situatie

“Je kan als kind niet voorkomen dat er rampen in je leven gebeuren.
Je kan er wel invloed op hebben hoe je ze wilt beleven!”

“Dat je van binnen gewoon goed, sterk en bijzonder bent en dat je dat soms vergeet.
Daar herinneren jullie kinderen dan aan”
Demian, 6 jaar

Je eigen, veilige plek

Wanneer je als kind te maken krijgt met een ziekte, trauma of handicap lijkt dit vaak het allergrootste en belangrijkste in je leven. Het is dan heel makkelijk om te vergeten dat je ook nog sterk en bijzonder bent. Zelfs je ouders verliezen dat wel eens uit het oog.

De Regenboogboom zorgt ervoor dat jij je eigen gevoel van kracht weer terugkrijgt. Met liedjes en verhalen laten we je het Regenboogbos ontdekken. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen.

Weet je eenmaal de weg naar het Regenboogbos, dan ga je er gewoon even naar toe als je daar behoefte aan hebt. Je rust er uit. Je wordt er beresterk van. En het lukt je steeds beter om met nare dingen in je leven om te gaan. Ook voor de mensen om je heen is het geweldig om je weer zo te zien.

Voor álle kinderen die het moeilijk hebben

Onze vrijwilligers bezoeken ieder jaar duizenden kinderen, tieners en jong volwassenen met een ziekte, handicap of een andere lastige situatie. We werken in zo’n 20 ziekenhuizen. Daarnaast gaan we naar instellingen, scholen en kinderen thuis. Of er nu sprake is van een ziekte, handicap of ander probleem, ieder kind heeft recht op een eigen veilige plek.

Met een Regenboogboom vol kristallen nemen we de kinderen mee op een droomreis in hun eigen fantasie. In een sprookjes-achtig bos zonder bedreigingen vergeten ze de problemen. Het is een plek waar meisjes zich weer prinsessen en jongens zich echte superhelden kunnen voelen.

Ieder kind krijgt een kristal waarmee het op ieder moment een eigen regenboog kan maken. Wij vinden het telkens weer een wonder om te zien hoe goed kinderen zelfstandig hun droomplek kunnen oproepen. Hoe ze helemaal zelf in staat zijn om hun levensplezier en draagkracht te vergroten.

Dank je wel Holly

De ontdekker van de Regenboogboom is Holly, een 5-jarig meisje met leukemie. Ze droomde van een Regenboogbos waar ze gelukkig was. Eenmaal wakker merkte Holly dat ze er in gedachten steeds opnieuw naar toe kon. Ze werd er vrolijk en blij van en was een stralend middelpunt van haar omgeving tot haar dood in 1986.

Het was Holly’s hartenwens dat álle kinderen, ziek of gezond, onder hun eigen Regenboogboom kunnen zitten. Sinds 1992 doet Stichting de Regenboogboom hiervoor haar best. Geïnspireerd door het verhaal van Holly en overtuigd van de kracht van dromen en fantasie.

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30