Doneer nu!

Je spreekbeurt over de Regenboogboom

Het spreekbeurt pakket van de Regenboogboom

Wat leuk dat je overweegt je spreekbeurt te houden over Stichting de Regenboogboom! 

Spannend

Een spreekbeurt houden is altijd spannend. We kunnen je helpen bij het maken van een goede spreekbeurt en sturen je daarvoor graag ons spreekbeurtpakket toe. Daarin zitten allerlei hulpmiddelen om van je spreekbeurt een succes te maken, zoals onze cd's en een echte kristal.

Wij geven je hier alvast een paar tips:

1. Bereid je goed voor. Zoek informatie op internet over je onderwerp. Schrijf op wat je wilt vertellen, lees het een paar keer hardop voor en maak daarna een lijstje met de belangrijkste kernwoorden uit je verhaal. Schrijf je kernwoorden op een hulpbriefje dat je tijdens je spreekbeurt in je hand houdt of voor je legt, dan raak je niet de draad van je verhaal kwijt.
2. Oefen je spreekbeurt een paar keer voor de spiegel én voor je familie.
3. Laat tijdens de spreekbeurt een filmpje zien of foto’s. Daarmee houd je de aandacht van je klasgenoten goed vast. Op YouTube vind je allerlei filmpjes over de Regenboogboom. 
4. Zorg voor een goede zin om je spreekbeurt af te sluiten. Met een mooi citaat of een grapje bijvoorbeeld. En daarna vraag je of er nog vragen zijn.

Vrijwilliger Michael Sip voor je spreekbeurt vragen over de Regenboogboom

Heb je nog vragen?

Dan mag je altijd mailen met onze enthousiaste vrijwilliger: Michael Sip
Zijn mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hij denkt graag met je mee.

Laat je ons weten hoe je spreekbeurt ging? Dat vinden we erg leuk.

Ervaringen met een spreekbeurt over de Regenboogboom:

Mama Tessa vertelt over de spreekbeurt van haar dochter:
“Vandaag was dan het eindelijk zo ver. Ze had veel geoefend en was flink geholpen door de Regenboogboom en dan vooral door Michael Sip. Hij was er vandaag bij en gaf onze prinses een heuse koninklijke behandeling. Ze vertelde over de wens van Holly, liet droomdekentjes zien aan haar klas en ook het kristal en cd kwamen aan bod. Ze heeft het geweldig gedaan, onze kanjer. Ze heeft het ook moeilijk nu haar broertje weer in het ziekenhuis ligt. Dank jullie wel voor alle begeleiding.”

Marly vertelt over haar spreekbeurt:
“Ik heb mijn spreekbeurt over de Regenboogboom gedaan en het was een succes. Het onderwerp vonden de kinderen in mijn klas zo interessant dat ze lang over door bleven gaan. Niet alle kinderen vonden het een geweldig onderwerp, maar daar heb ik me niet zoveel van aangetrokken. Mijn meester was er anders wel erg over te spreken en vond het een verrassend onderwerp.”

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30