Doneer nu!

De Regenboogboom bij jou op school

Iets heftigs gebeurt…

Regenboogboom op schoolWanneer een leerling of leerkracht iets heftigs overkomt, dan heeft vaak iedereen in de klas of zelfs op school daar last van. Dat ‘heftigs’ kan van alles zijn: een ernstige ziekte, een overlijden, een ongeluk, misbruik of pesten.

Rust in de klas

Onze vrijwilligers hebben ruime ervaring met methodieken die kinderen en leerkrachten helpen om emotioneel tot rust te komen. Hierdoor komt er weer rust in de klas, zodat alle kinderen zich veilig voelen en weer kunnen schitteren.

Bel ons! Tel. 035 588 1660

Ben jij leerkracht en wil je de Regenboogboom in jouw klas? Dat kan! Bel ons op bovenstaand telefoonnummer en we nemen contact met je op om de situatie, de wensen en de mogelijkheden te bespreken. Aan een bezoek van de Regenboogboom zijn geen kosten verbonden.
Uiteraard kun je als ouder ook bellen, liefst in overleg met de school.

Vrijwilligers van de Regenboogboom op school

Juf: “Abdul heeft leukemie en vaak de energie niet om naar school te komen. Dit schooljaar is hij er gelukkig weer bij. Tot die dag dat Abduls vader vertelt dat de leukemie weer terug is, voor de derde keer. Ik ga op zoek naar informatie, omdat ik graag iets wil doen. Van de literatuur op internet word ik niet vrolijk, totdat ik op de pagina van de Regenboogboom kom. Het optimisme en de warmte stralen me tegemoet. Een week later zijn ze in de klas. Dat bezoek verandert zoveel. Het verhaal, de liedjes, de boom... ieder kind uit mijn groep is er op zijn eigen manier mee omgegaan. Het kristal dat we in de klas kregen, staat symbool voor het contact met Abdul. De Regenboogboom is ook bij Abdul in het ziekenhuis geweest. Ook hij heeft een kristal. Via het kristal sturen de klas en Abdul af en toe regenbogen naar elkaar."

"Helaas overlijdt Abdul. Het verdriet is erg groot. 
Zodra na zijn overlijden de eerste regenboog verschijnt, waarschuwt het halve docententeam mij. De mooiste ervaring moet dan nog komen. Een hele goede vriend van Abdul heeft het erg moeilijk met zijn dood. Hij wil er niet over praten en sluit zich af. Zijn ouders maken zich ongerust. Op een dag zit hij naast mij op zijn stoel en de zon schijnt door het kristal. Op zijn buik verschijnt een regenboog. Ik laat hem naar zijn buik kijken. “O juf, een regenboog! Weet je wie die gestuurd heeft?!” “Ik denk dat Abdul die naar jou gestuurd heeft om te laten weten dat hij aan je denkt.” Zijn gezicht verandert: hij straalt en hij stelt honderdduizend vragen. Abdul heeft een plekje in zijn leven gekregen. Hij praat erover en hij lijkt er goed mee om te gaan. Wat een cadeau dat we met zijn allen hebben gekregen. Een hele verdrietige tijd, waarin we zoveel moois hebben meegemaakt. Daar zal ik altijd dankbaar voor blijven.”

Komt de Regenboogboom ook op andere plekken?

Ja! De vrijwilligers van de Regenboogboom kunnen ook thuis op bezoek komen, in een instelling of in het ziekenhuis.

Blog over pesten

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inschrijven nieuwsbrief

April 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30